Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ANALIZA HRVOJA KREŠIĆA

Hrvatski članovi Uprave Ine nemaju namjeru podnijeti ostavku, razlog jednostavan - izdašne otpremnine. Pogledajte koliko bi neki mogli dobiti

Uprava Ine još nije podnijela ostavku, a kako zasad stvari stoje - čini se da ni neće tako skoro. Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

Iako je još jučer premijer Andrej Plenković poručio da nema povjerenja u cijelu Upravu, mađarski partner MOL prije svega želi provesti istragu pa tek potom razmišljati o posljedicama. Neke smjene ipak su se dogodile.

Jedini smijenjeni je zasad Gyorgy Patko, direktor u Ini koji je bio prvi nadređeni uhićenom Damiru Škugoru.

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić otkriva najnoviji razvoj situacije. Hrvatski članovi Uprave nisu podnijeli ostavku i čini se da i nemaju namjeru po posljednjim informacijama, iako bi to u ovakvoj situaciji bilo moralno.

Pročitajte i ovo MOL - 1 Reakcija Oglasio se MOL oko megaafere u Ini: Na jednu stvar su posebno ponosni, a komentirali i Škugora

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milijardu kuna teška afera Smijenjen jedan od direktora Ine: Bio je prvi nadređeni Damiru Škugoru

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrde da ga štite Ina u megalomanskoj pljački skriva identitet jednog čovjeka: Tko je zapravo on?

Ne žele otići

Razlog je jednostavan - ukoliko sami odu ostat će bez vrlo izdašnih otpremnina, za neke od njih veće i od milijun kuna.

Očito će ih morati smijeniti Vlada, odnosno Nadzorni odbor kojem Vlada šalje prijedlog odluke o razrješenju. No to opet ne znači da će se to dogoditi jer o svemu na kraju krajeva odlučuju Mađari.

Treba vidjeti što će se događati s Nikom Dalićem koji je u Upravi već gotovo cijelo desetljeće i sigurno je imao dovoljno vremena upoznati kako funkcionira taj sustav s Barbarom Dorić koja je bliska HNS-u i došla je u Inu s mjesta prve osobe u Agenciji za ugljikovodike. Ili s Darkom Markotićem koji je u ovom sustavu jako dugo.

Njihova poruka da nemaju namjeru otići, poručuje nešto i Vladi i o posljedicama vlastitog klijentelističkog i elitističkog kadroviranja.

Što se tiče Damira Škugora cure informacije i izvori bliski hrvatskoj strani u Ini kažu da je on bio blizak Mađarima i čude se što mu je ovo trebalo da se upušta u ovakve avanture jer je imao vrlo visoku plaću. Spominje se cifra od 40 tisuća kuna bruto. 

Tek treba vidjeti kakve sve još pojedinosti o mogućim zlouporabama položaja i ovlasti mogu isplivati i propustima u unutarnjem funkcioniranju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene