Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon naše reportaže

Centar za socijalnu skrb posjetio obitelji koja živi u neljudskim uvjetima: "Pokupili su papire i rekli da će se angažirati''. U Centru tvrde da su i prije bili

Aktualno Galerija Baraka u kojoj žive Hamid i Zijadeta Šehić - 6 Baraka u kojoj žive Hamid i Zijadeta Šehić - 6 Foto: DNEVNIK.hr Baraka u kojoj žive Hamid i Zijadeta Šehić - 5 Baraka u kojoj žive Hamid i Zijadeta Šehić - 5 Foto: DNEVNIK.hr Baraka u kojoj žive Hamid i Zijadeta Šehić - 4 Baraka u kojoj žive Hamid i Zijadeta Šehić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Baraka u kojoj žive Hamid i Zijadeta Šehić - 3 Baraka u kojoj žive Hamid i Zijadeta Šehić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Baraka u kojoj žive Hamid i Zijadeta Šehić - 2 Galerija 1/6 >>
Hamida i Zijadetu Šehić socijalni radnici redovito obilaze i upoznati su s njihovim slučajem, kažu iz Centra za socijalnu skrb na naš o upit o slučaju bračnog para Šehić koji na periferiji Zagreba žive u nehumanim uvjetima – bez vode, struje i grijanja, a teško bolesni. Iz Centra tvrde i da su im ponudili drugi smještaj, no da su ga Šehići odbili.

Djelatnici Centra za socijalnu skrb posjetili su nakon naše reportaže Hamida i Zijadetu Šehić koji na izlazu iz Zagreba žive u napuštenoj baraci bez struje, vode i grijanja već četiri godine. ''Bili su kod njih dva sata, prikupili su njihove papire, podatke i nalaze liječnika. Rekli su im da će se angažirati'', kažu nam volonteri udruge ''Dobra volja'' koji su ih danas posjetili.

Centru smo ranije poslali i upit o tome jesu li upoznati sa slučajem bračnog para Šehić. Odgovorili su da ih djelatnici nadležne podružnice redovito prate i obilaze te da su oboje upoznati sa svojim pravima u sustavu socijalne skrbi.

''Ovisni su o pomoći druge osobe, ali odbijaju odlazak na smještaj. Trenutno se nalaze u kontejneru, namještenom sa dva medicinska kreveta i ostalim odgovarajućim namještajem za stanovanje.

Budući se radi o starijim i nemoćnim osobama, odnosno o posebno osjetljivoj kategoriji naših građana potrebno je kontinuirano interdisciplinarno djelovanje svih uključenih sustava, a u cilju osiguranja njihova dostojanstvenog starenja, suzbijanja socijalne isključenosti kao i pružanja kvalitetnih socijalnih usluga'', stoji u odgovoru iz CZSS-a.

Pročitajte i ovo Baraka u kojoj žive Hamid i Zijadeta Šehić zagrebačka periferija Bez struje i vode, ovi ljudi žive u uvjetima u kakvima nitko ne bi trebao živjeti: ''Najgore mi je nju čuti kako plače od boli jer ju štakori grizu u krevetu''

Iako Centar tvrdi da su Šehićima ponudili smještaj, oni su nam ranije kazali da ih je socijalna radnica posjetila samo jednom.

''Dok sam bio u bolnici, nekoliko puta su joj pokušali provaliti. Ležala je tu i umirala od straha s baterijom u ruci'', rekao nam je Hamid i ispričao da je provalnike spriječila policija koja je zatim, nakon što su vidjeli nepokretnu Zijadetu, kontaktirala Centar za socijalnu skrb. ''Tek nakon deset dana došla je radnica. Nakon toga se ništa nije dogodilo'', kazao je Hamid.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene