Obavijesti Video Pretražite Navigacija
alarmantno stanje

Čelni čovjek Plive o dugu veledrogerijama: "Ako se ovako nastavi, mogao bi se dogoditi novi Agrokor - sustav će samo stati"

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo o situaciji s veledrogerijama razgovarao je s Mihaelom Furjanom, predsjednikom Hrvatske udruge poslodavaca i čelnim čovjekom Plive.

Premijer je o toj temi ranije rekao kako nije računovođa pa da zna kada će se platiti drogerijama te da se priča ponavlja uoči izbora, a ministar Beroš spašavao bi stvar tako što bi građani plaćali više

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

Predsjednik HUP-a i čelni čovjek Plive Mihael Furjan za Dnevnik Nove TV komentirao je te izjave te kazao kako nitko nije u poziciji da na ovoj krizi skuplja političke bodove. 

"Pitanje je dana kada će taj lanac nelikvidnosti puknuti", ocjenuje Furjan i dodaje kako je to sasvim realan scenarij. 

"Bit će kao u sustavu Agrokora, do jučer je kompanija poslovala, a kada je stalo plaćanje od banaka, jednostavno je sustav stao", uspoređuje Furjan. 

Kaže kako distributeri lijekova prvo očekuju gašenje vatre pa zatim neki plan kako problem neplaćanja dugoročno rješiti. 

"Generirao se novi dug od novih milijardu kuna, naplati se samo 15 posto i onda je to ogroman problem. Svi mi plaćamo poreze i doprinose, nije nam jasno gdje je taj novac", kaže Furjan. 

Komentirao je i najave ministra Beroša o većim izdvajanjima sa plaća građana za zdravstvo. 

"Kontinutirao se od strane poslodavaca traže veća izdvajanja. Kako se mogu avansno plaćati maske i cjepiva, a veledrogerije čekaju naplatu godinu dana?", pita se Furjan. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene