Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zaplijenjeno meso neškodljivo će se ukloniti, jer su veterinarski inspektori utvrdili kršenje odredbi Zakona o higijeni i mikrobiološkim kriterijima za hranu.


Carinska uprava izvijestila je kako su njihovi djelatnici, u suradnji s veterinarskim inspektorima Ministarstva poljoprivrede, tijekom jučerašnjeg dana pronašli i zatvorili ilegalnu klaonicu u mjestu Sekulići kod Ozlja.

Vezani članci Kebab, ilustracija (Foto: Sven Hoppe/dpa /DPA/PIXSELL) Slovenija povlači 12 tona kebaba iz Poljske, meso je isporučeno i Hrvatskoj Afera meso iz Poljske (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Poljske vlasti tvrde: "Meso nije opasno za ljude, s tržišta je povučeno iz predostrožnosti"

"Hrvatski državljanin je u mjestu Sekulići obrađivao i prerađivao meso, a da pritom svoju djelatnost nije registrirao kod nadležnog tijela ili prijavio poreznim tijelima. Navedenom je izrečeno usmeno rješenje kojim se zabranjuje obavljanje neregistrirane djelatnosti obrade i prerade mesa te će protiv odgovorne osobe biti podnesen prekršajni nalog.

Veterinarska inspekcija iz svoje nadležnosti utvrdila je kršenje odredbi Zakona o higijeni i mikrobiološkim kriterijima za hranu te radi otklanjanja neposredne opasnosti, nadležni inspektori donijeli su rješenje o neškodljivom uklanjanju hrane životinjskog podrijetla, mesa u količini od 4855 kg", priopćeno je iz Carinske uprave.

Ova se afera tako pridružila već teško izbrojivom nizu onih koje su se dogodile proteklih dana, a vezane su uz zdravstvenu neispravnost prehrambenih proizvoda, najčešće mesa, jaja i sira. Oštrije kontrole, čini se, mogle bi otkriti još svašta, no postavlja se pitanje kakve smo onda sve proizvode dosad konzumirali i hoće li netko za to odgovarati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju