Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ocijenio je danas nakon konferencije za novinare da ubojstvo Ivane Hodak nije slučajnost i pitanje osobnog odnosa, već se radi o kontinuitetu od 18 godina (uz četiri godine prekida) sprege vlasti i kriminala.


Čačić smatra da se u pozadini tog ubojstva nalaze odnosi između Hrvoja Petrača, Vladimira Zagorca i vlasti bivšeg predsjednika Franje Tuđmana i HDZ-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Suđenje: Šlogar nije kupio skupi šampon Slika nije dostupna VIDEO: Iskazi Zvonimira i Ljerke Mintas-Hodak

Ističući da je je sigurnost temeljni razlog za uspostavu države, Čačić je kazao da država koja ne zadovoljava taj uvjet gubi razlog svog postojanja, a vlast koja nije u stanju osigurati živote svojih građana 'nužno je da ode'. 

'Ova vlast je to potpuno dokazala. Ne radi se samo o Gradu Zagrebu, nego je Zagreb samo točka na kojoj se lome najkrupniji interesi (financijski, politički i drugi), a koji su u Hrvatskoj snažno u sprezi s podzemljem', rekao je.

Naglašava da ne rješavanje slučajeva napada i premlaćivanja javnih osoba i novinara te duboka i dokazana korupcija u pravosuđu i farse u saborskim odborima i komisijama za sukob interesa 'pokazuje da je ovo društvo zrelo za katarzu.' 

Predsjednik HNS-a ocijenio je da HDZ-ova vlast 'nije u stanju i nije spremna to učiniti u velikoj mjeri i zato, jer bi to duboko dirnulo i mnoge koji su u to uključeni'.