Kolinda Grabar-Kitarović
Kolinda Grabar-Kitarović Foto: Davor Javorović/Pixsell

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović reagirala je na navode Nacionala, koji je, pozivajući se na izvor blizak bivšoj predsjednici, objavio da je njezinu kampanju financirao Zdravko Mamić.


''Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je g. Zdravko Mamić na bilo koji način kompenzirao moje plaće ili privatne troškove tijekom predsjedničke kampanje'', poručila je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Dodala je da je sve troškove njezine kampanje financirao HDZ.

Vezani članci Zdravko Mamić Zašto je to učinio? O uplaćenih 52 milijuna kuna oglasio se i sam Zdravko Mamić: "Ja sam tu zbog strasti i ljubavi..." Kolinda Grabar-Kitarović Politico o bivšoj predsjednici kao kandidatkinji za čelo NATO-a: ''Može se pohvaliti jednim od najimpresivnijih životopisa''

''Molim da se za sve informacije o financijskim troškovima predsjedničke kampanje obratite Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Pitam se kome ove objede i lažni navodi idu u korist?'' napisala je na svom Facebooku Grabar-Kitarović.

Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je g. Zdravko Mamić na bilo koji način...

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Tuesday, March 23, 2021

Ova je njezina reakcija stigla nakon što je Nacional, pozivajući se na izvor blizak bivšoj predsjednici, objavio da je njezinu kampanju financirao Zdravko Mamić te joj je nadoknadio plaću. Kako se navodi, nakon toga je Mamića savjetnik bivše predsjednice Mate Radeljić povezao s osječkim sucima koji su vodili njegov proces.