Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VATRENA SEZONA

Buknuo požar kod Sinja, u gašenju pomažu i kanader te dva air tractora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstva obrane priopćili su kako su njihove zračne snage jučer sudjelovale u gašenju devet požara.

Protupožarne zračne snage s jednim kanaderom i dva air tractora u četvrtak su upućene na gašenje požara na Kamešnici iznad Sinja, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..." Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani

Istovremeno, letačka posada s helikopterom provodi protupožarno izviđanje na ruti Klis-Trilj-Kamešnica-Dinara-Otrić, odnosno na prostoru gdje su u srijedu i proteklih dana izbijali požari.

U MORH-u kažu da su zračne snage u srijedu sudjelovale u gašenju devet požara, na koje je izbačeno oko 350 vodenih bombi i ostvareno 63 sata naleta na požarištima.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage Hrvatskog raznog zrakoplovstva i protuzračne obrane sudjelovale su u gašenju 185 požara (65 u Šibensko-kninskoj, 62 u Splitsko-dalmatinskoj, 46 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Ostvarile su više od 1560 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 46.600 tona vode te je prevezeno 218 vatrogasca i vojnika, kao i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Pod nadzorom požari kod Klisa i Trilja, lokaliziran onaj na Braču

Pod nadzorom su gasitelja požari koji su u srijedu buknuli kod Klisa te kod Trilja i tamo više nema otvorene vatre, a lokaliziran je požar na Braču, doznaje se u četvrtak iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra u Splitu.

Na području Klisa opožareno je oko 35 hektara borove šume, makije i trave, a u Gardunu kod Trilja oko 100 hektara makije i niskog raslinja. Na tim su požarištima cijelu noć sa srijede na četvrtak dežurali vatrogasci.

Lokaliziran je požar koji je u srijedu buknuo na otoku Braču između Nerežišća i Donjeg Humca, a tamo je tijekom noći dežuralo 25 vatrogasaca.

"Na tom požarištu jutros je izvršena smjena vatrogasnih snaga te su došli novi vatrogasci, koji će dežurati danas cijeli dan. U požaru na Braču izgorjelo je oko 100 hektara makije, maslina i vinove loze i ima dosta štete", rekao je brački vatrogasni zapovjednik Ivica Jakšić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene