Ilustracija
Ilustracija Foto: Igor Soban/Pixsell

Cigarete i duhanski proizvodi kompanije British American Tobacco (BAT) od danas su skuplje jednu kunu.


Iz konglomerata British American Tobacco (BAT), vlasnik Tvornice duhana Rovinj povisio je cijene cigareta i duhanskih proizvoda. Od danas njihovi brendovi cigareta koštaju kunu više

Iz BAT-a su nam odgovorili da su se na taj korak odlučili zbog rasta troškova.

"Gospodarske prilike u ovoj su se godini drastično promijenile te utjecale na značajno povećanje troškova u svim segmentima našeg poslovanja. Zbog velikih poremećaja uzrokovanih ratom u Ukrajini, rastom cijene energenata i posljedičnom inflacijom do rasta troškova došlo je u svim segmentima našeg poslovanja", rekli su nam iz BAT-a.

Plaža: Ilustracija Španjolska je odlučila stati na kraj ovom problemu na plažama, a kakvo je stanje kod nas? "To je katastrofa"

Tvrde da su u proizvodnji duhana kooperanata troškovi rasli u svim inputima (umjetna gnojiva, struja, plin za sušnice, radna snaga). "U preradi duhana u 'Hrvatskim duhanima' povećane su cijene otkupa duhana od kooperanata te su rasli troškovi energenata i radne snage", kažu u BAT-u.

Rekli su da je i u proizvodnji cigareta i duhanskih proizvoda u tvornici u Kanfanaru također došlo do značajnog rasta svih proizvodnih inputa, kao i cijene radne snage.

"U distribuciji i prodaji također bilježimo povećanje troškova zbog rasta cijena energenata. Uslijed svih ovih povećanih troškova korigirali smo cijene cigareta minimalnim porastom cijene za naše potrošače", odgovorili su nam u BAT-u.

Pitali smo i druge velike proizvođače cigareta namjeravaju li podići cijene, no odgovore još nismo dobili.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju