Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sastanka koalicije

Bačić: "Čvrsto stojimo iza ministra Beroša, niti jedan ministar u posljednjih 20 godina nije se suočio s izazovima s kojima se suočio on"

Branko Bačić
Branko Bačić Foto: DNEVNIK.hr
Nakon sastanka vladajuće koalicije izjavu za medije dao je HDZ-ov Branko Bačić.

Kazao je kako je, među ostalim, predsjednik Vlade sudionike sastanka upoznao s aktivnostima vezanima za suzbijanje pandemije koronavirusa, pri čemu je bilo riječi i o radu ministra Vilija Beroša. Upitan je li bilo riječi o pokretanju njegova opoziva, Bačić kaže kako je koalicija dala punu podršku ministru.

Pročitajte i ovo Nacionalna dječja bolnica u Blatu Predstavljen idejni projekt Bolnica u Blatu bit će gotova 2029.? "Samo nas jedan korak dijeli od početka gradnje" Vili Beroš i Branko Bačić 350 projekata Beroš i Bačić u obišli bolnice u obnovi: "Smanjenje broja kreveta za vrijeme obnove neće biti"

"Dali smo podršku ministru Berošu na aktivnostima i da se tehnička podrška cijepljenju postavi na visoku razinu. Konkretnije odgovore moći ćemo dati kad oporbeni prijedlog dođe u Sabor. Ovako apstraktno, bez ikakva dokumenta, nismo ulazili u pojedinačne pritužbe na rad ministara. Čvrsto stojimo iza rada Vlade i ministra Beroša“, poručio je Bačić.

Objasnio je i proceduru s opozivom rekavši da, ako zahtjev oporbe dođe u Sabor ovih dana, rasprava bi se trebala održati do kraja procesa lokalnih izbora, odnosno do drugog kruga.

U razgovoru za N1 Bačić je ocijenio kako je oporba svjesna da će biti poražena u inicijativi Beroševa opoziva.

"Oporba u ovakvim nastojanjima nikad nije imala značajniji broj zastupnika na svojoj strani, boje se da polovica oporbe uopće ne dođe na glasanje", poručuje Bačić.

Ponovio je kako ministar Beroš ima podršku Vlade i koalicije.

"Niti jedan ministar u proteklih 20 ili 25 godina nije se suočio s izazovima s kojima se suočio ministar Beroš. Postoje određeni problemi kojih smo svjesni i koji su njemu izazov da ih riješi. To za njega nije prevelik teret i ministar je siguran", rekao je Bačić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene