Pomoćnik ministra Nenad Križić (Foto: Ivica Galović/PIXSELL)
Pomoćnik ministra Nenad Križić (Foto: Ivica Galović/PIXSELL) Foto: Ivica Galovi?/PIXSELL

Zatražili smo pisani komentar pomoćnika ministra i Ministarstva branitelja, a objavit ćemo ih čim ih primimo.


Pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić hrvatskom je branitelju Mariju Vrbaniću, koji u Vukovaru živi u unajmljenom stanu i bez ikakvih stalnih prihoda, na upite o rješavanju stambenog pitanja u jednoj od poruka predlagao da provali u neki od praznih stanova u Vukovaru, a on će razgovarati s s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom da na provalu "malo okrene glavu".

Vezani članci Provokacija grafitima u Vukovaru Grafite Srbija i 4 slova S na ćirilici u Vukovaru šarala dvojica 15-godišnjaka, zaradili kaznenu prijavu Stan pušača Gnjusno! Očistili dom pušača nakon 21 godine, čak je i unutrašnjost hladnjaka bila obojena

Branitelj Vrbanić ove je svoje tvrdnje potkrijepio porukama koje je u svibnju 2018. godine izmjenjivao s Križićem, piše Telegram.

U razgovoru s novinarom Telegrama Križić je priznao postojanje spomenutih poruka.

Zatražili smo pisani komentar pomoćnika ministra i Ministarstva, a objavit ćemo ih čim ih primimo.

Ministar Medved: Ta osoba nije hrvatski branitelj

Komentirajući Telegramovu priču o navodnom branitelju iz Vukovara ministar branitelja Tomo Medved uoči sjednice Vlade rekao je kako mu je taj slučaj poznat te kako je zatražio cjelovito izvješće o tome.

"Poznat mi je taj predmet, zatražio sam cjelokupno izvješće o korespondenciji. Osoba nije hrvatski branitelj, njegov brat je počinio suicid 2011. a tijekom 2017. majka je pokrenula postupak za ostvarivanje svojih prava”, pojasnio je Medved.

Najavio je i kako će se utvrditi sve okolnosti, da se vidi je li došlo do propusta.

"Odgovorna osoba ni u kojem slučaju ne može i ne smije tako korespondirati”, naglasio je.

Dodao je i kako mu je poznato da ga je "ta osoba zvala u nekoliko navrata" te ga je "usmjeravao prema nadležnim tijelima za rješavanje tog konkretnog pitanja".

"Nakon što dobijem cjelovito izvješće o korespondenciji moći ću vam više kazati", zaključio je.