Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, potvrdio da je napravljen stres-test bankovnog sustava zbog problema u Agrokoru koji je pokazao da je bankovni sustav i dalje stabilan.


Goruću temu Agrokor komentirao je i guverner HNB-a, Boris Vujčić na petom Liderovom susretu guvernera regije u Savudriji.

Vezani članci Anto Nobilo - 3 Odvjetnik Nobilo o ponovljenoj optužnici za Agrokor: "Imamo iste prigovore kao i ranije. A u tisućama stranica spisa nema ni jednog dokaza" Boris Vujčić, guverner HNB-a Guverner HNB-a Boris Vujčić objasnio donosi li drugi val korone rast otkaza: "Ne treba previše strašiti ljude"

Sistemski rizici na ekonomiju prije svega, ističe, ovise o načinu na koji će se rješavati restrukturiranje tog poduzeća i njegovog duga.

Način na koji će se to događati i u kojoj mjeri odredit će, kaže, i posljedice za gospodarstvo. Za bankovni sustav pak ne vidi nikakav sustavni rizik.

"Radili smo testiranje bankovnog sustava na moguće posljedice problema s poduzećem i smanjivanja njihovih naplativih potraživanja. On je pokazao da je bankovni sustav stabilan i dalje", rekao je Vujčić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju