Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne vide ništa sporno

Dubrovačka bolnica danas radi do 13 sati: "Velik je interes zaposlenika za odlazak na otvaranje Pelješkog mosta"

Dubrovnik - 2
Dubrovnik - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Dubrovačka bolnica u utorak će primati pacijente samo do 13 sati. Otvaranje Pelješkog mosta iznimno je važno i liječnicima. A što je s pacijentima?

Svečanost otvorenja Pelješkog mosta od velike je važnosti za građane cijele Hrvatske pa tako i za liječnike, ali i pacijente. No, što ako se u Dubrovniku slučajno razbolite na dan otvorenja mosta? 

Opća bolnica u Dubrovniku u utorak će raditi samo do 13 sati. Odlučio je tako ravnatelj bolnice Marijo Bekić. Skraćena mogućnost dobivanja osnovne zdravstvene skrbi objašnjena je upravo svečanim otvorenjem Pelješkog mosta, koji je "od iznimne važnosti za žitelje Dubrovačko-neretvanske županije", stoji u odluci ravnatelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 33. obljetnica HDZ proslavio rođendan na Jarunu, Plenković poručio: "Mi smo tu, tu su radna mjesta..."

Pročitajte i ovo Utrka na Pelješkom mostu Otvorenje Pelješkog mosta MUP uputio važnu obavijest svima koji šeću mostom. Stigle i prve kritike: "Zašto otvaramo most kojemu nedostaje..."

Tijekom dana nismo uspjeli dobiti očitovanje ravnatelja, a iz bolnice su za DNEVNIK.hr odgovoril kako je do ove odluke došlo zbog "velikog interesa zaposlenika za odlazak na otvaranje Pelješkog mosta".

Kažu i da sve državne, županijske i gradske institucije također rade skraćeno pa je onda takvu odluku donijela i bolnica, zadužena za pružanje liječničke pomoći i brige o zdravlju i životima građana. 

U tome ne vide nikakav problem te kažu kako dubrovačka bolnica svake godine radi skraćeno i za Festu Svetoga Vlaha

Njihov odgovor prenosim u cijelosti. 

"Poštovani,

Odluka o preporučenom radnom vremenu donesena je zbog velikog interesa zaposlenika za odlazak na samo otvaranje Pelješkog mosta, strateškog projekta za Republiku Hrvatsku, a nadoknada radnih sati odradit će do kraja sljedećeg tjedna u dogovoru s voditeljima ustrojstvenih jedinica Opće bolnice Dubrovnik.

Naglašavamo kako će se sve unaprijed zakazane dijagnostičke pretrage i specijalistički pregledi u Općoj bolnici Dubrovnik odraditi u ranije zakazanim terminima bez obzira na preporučeno skraćeno radno vrijeme, a sve hitne službe, dežurno osoblje i smjenski radnici će redovito obavljati svoje poslove, te nijedan pacijent neće biti zakinut za pružanje zdravstvene zaštite.

Sve državne, županijske i gradske institucije donijele su preporuku o skraćenom radnom vremenu u skladu s mogućnostima. Istu odluku donijela je i Opća bolnica Dubrovnik što se svake godine radi i za npr. Festu Svetoga Vlaha.

S poštovanjem,

PRESS služba / Opća bolnica Dubrovnik"

Odluka ravnatelja o skaćenom radnom vremenu OB Dubrovnik: 

Dubrovnik - 2 Odluka ravnatelja OB Dubrovnik (Foto: DNEVNIK.hr)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene