Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Nova frizura uz pomoć mobilne aplikacije koja izdaje naredbu - laku za kosu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možete li zamisliti novu frizuru uz pomoć mobilne aplikacije koja, recimo, izdaje naredbu - laku za kosu?! Čini se nemoguće, ali mladi hrvatski inovatori s tom su idejom pobijedili na međunarodnom natjecanju inovacija u kozmetičkoj industriji - i to za daleku 2050. godinu!

Iako još studiraju, Daren Perinčić i Dominik Benger već nižu poslovne uspjehe. Kovrčava kosa uz pomoć mobitela? Daren je kolegom Dominikom osmislio kako. 'Naš proizvod je sprej za kosu koji je istovremeno sinkroniziran s jednom aplikacijom koja služi za manipuliranje kose. Kod normalne osobe s ravnom kosom koja bi nanijela naš proizvod, ona bi mogla preko aplikacije manipulirati da jednostavno postane malo kovrčavija. Mobilna aplikacija naređuje spreju što zapravo da radi s vašom kosom', rekao je Daren Perinčić, inovator.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Uvijači bi tako mogli postati prošlost jer stiže - 'pametan' lak za kosu. Ali ništa prije 2050. Jer hrvatski je dvojac pobijedio na međunarodnom natjecanju inovacija koje bi, prema pretpostavkama, mogle u široku upotrebu baš tada.

Bolja Hrvatska: Mlada Splićanka na CERN-u traži nova otkrića

'Tu smo sudjelovali protiv timova iz Južne Amerike, Brazila i također smo bili protiv Južne Koreje, protiv Amerike i Kine i drugih zemalja. I tamo smo osvojili prvo mjesto', dodaje Daren.

Čini se kao čas posla, ali iza svega stoji rad. Baš kao i njegov kolega, 20-godišnji Zadranin dio obrazovanja prošao je u Americi. 'Htio sam steći malo novog iskustva, vidjeti kako to izgleda u inozemstvu, kako je tamo obrazovanje te nakon toga htio sam upisati studij u Hrvatskoj. Ovdje se jako može uspjeti. Naravno treba, biti uporan i iznimno imati snažan mentalitet i karakter', kaže Daren.

Daren opet ima putovnicu za budućnost. Sprema se u Dubai, gdje će biti na šestomjesečnoj praksi. A do tada, u rodnom Zadru mašta o novim uspjesima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene