Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biografija Martine Bienenfeld

Bivša stjuardesa, "žena godine" i šefica zagrebačkog turizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O Martini Bienenfeld govorilo se kao o potencijalnoj ministrici turizma, no Andrej Plenković odlučio je da će na čelu tog resora biti Gari Cappelli.

Bienenfeld je prije dvadeset godina radila kao stjuardesa u Croatia Airlinesu te je  jedna od najmlađih šefica kabinskog osoblja i instruktora, što joj je omogućilo brzo napredovanje u karijeri.

Pročitajte i ovo Bor na Trgu bana Jelačića bogat program i noviteti U Zagrebu sve spremno za otvaranje Adventa: Pogledajte što nas sve čeka na omiljenom božićnom sajmu Ivan Anušić novi ministar obrane Aktualni župan Tko je novi ministar obrane: Najmoćniji čovjek Slavonije u vlasništvu ima kuću, stari BMW vrijedan 16.000 eura...

Radila je i u Generalturistu, a kako je naglašavala, njezini su poslovi uvijek bili vezani uz turizam.

Svi poslovi vezani uz turizam

Studirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je stekla stručni naziv diplomiranog romanista i informatologa (smjer muzeologija), a 2004. godine završava poslijediplomski znanstveni studiji, smjer „Međunarodni turizam u nacionalnoj ekonomiji“ na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te stiče akademski stupanj magistra društvenih znanosti.

Na poziciju direktorice TZGZ-a dolazi sa mjesta Voditeljice Odjela za turizam pri Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba, koji obavlja poslove provođenja strategije razvoja turizma, izrade planova, predlaganja mjera poticanja investicijskih aktivnosti u turizmu te brojne druge aktivnosti vezane za turizam Zagreba i Hrvatske.

Nagrađena titulom "Žena godine"

Martina Bienenfeld stoji iza projekata kao što su "Advent u Zagrebu" koji je proglašen najboljim u Europi prema izboru nezavisnog portala European Best Destination, koji je naš glavni grad izabrao u konkurenciji od 20 europskih gradova.

U organizaciji časopisa Zaposlena prošle je godine nagrađena titulom "Žena godine", a njen je rad  rad po ocjeni žirija pridonio da Zagreb postane sjajna hrvatska turistička destinacija.

Bila je u braku s poznatim poduzetnikom Jakovom Bienenfeldom s kojim ima blizance. Jakov Bienenfeld preminuo je u veljači ove godine nakon duge i teške bolesti

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene