Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porezna uprava

Bez obzira na najavu odgode poreza na nekretnine treba ažurirati baze podataka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porezna uprava priopćila je u četvrtak kako, bez obzira na najavu odgode primjene poreza na nekretnine, jedinice lokalne samouprave trebaju i nadalje prikupljati podatke o nekretninama te ažurirati baze podataka radi naplate javnih davanja, kao što su komunalna naknada i porez na kuće za odmor.

Cilj prikupljanja navedenih podataka je ažuriranje baza podataka jedinica lokalne samouprave budući pojedine općine, odnosno gradovi nemaju ažurirane baze tih podataka, dok određeni broj jedinica lokalne samouprave uopće niti nema baze podataka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite oprezni Dobijete li ovaj SMS - ne otvarajte ga i ne šaljite ništa: Na perfidan način pokušavaju se dočepati važnih podataka Oblaci iznad Zagreba privremeno ugašena Propust na web-stranici Grada Zagreba za prijavu štete: Procurili osobni podaci

Na predmetni problem kontinuirano posljednjih par godina upozorava Državni ured za reviziju koji u svojim izvješćima, odnosno nalazima i preporukama upozorava na propuste koji se odnose na organizaciju i kontrolu naplate prihoda, vođenje računovodstvenih evidencija potraživanja, zakonsku regulativu i baze podataka, te informiranje stanovništva o značaju javnih prihoda, njihovoj namjeni i korištenju.

Ažuriranje baza podataka je posao koje jedinice lokalne samouprave trebaju i nadalje kontinuirano obavljati radi naplate javnih davanja, kao što su komunalna naknada i porez na kuće za odmor.

Ažuriranje baza podataka je samo jedna od mjera koje bi jedinice lokalne samouprave trebale provoditi s ciljem potpune i pravodobne naplata prihoda i primitaka iz nadležnosti općina i gradova. To će u konačnici pridonijeti poboljšanju uvjeta života i zadovoljavanju javnih potreba svih stanovnika koji žive na njihovom području.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene