Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSAM MJESECI KASNIJE

Banožić tvrdi da DORH vodi istragu o padu drona, DORH ga demantirao

Aktualno Galerija Pad drona u Zagrebu - 1 Pad drona u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pad drona u Zagrebu - 2 Pad drona u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pad drona u Zagrebu - 3 Pad drona u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pad drona u Zagrebu - 4 Pad drona u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Pad drona u Zagrebu - 5 Galerija 1/6 >>
I Hrvatska je imala svoju epizodu s padom drona. Bespilotna letjelica u ožujku je pala na Jarunsku ulicu, nedaleko od studentskog doma. Reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan provjerila je u kojoj je fazi i vodi li se uopće istraga o toj letjelici.

Vojna letjelica srušila se uz studentski dom u Zagrebu u ožujku ove godine. Mjesec kasnije javnosti su pokazane krhotine letjelice.

Javnost je doznala da je letjelica nosila aviobombu, ali ne i eksploziv. Eksplodirala je nekakva tvar, ali ne znamo i kakva. Netko ju je poslao, ali ne znamo tko. "Crna kutija je oštećena, a medij na kojem snima je uništen", rekao je 13. travnja glavni vojni zrakoplovni istražitelj Mario Počinok.

Dnevnik Nove TV u srijedu je upitao ministra obrane Marija Banožića zna li se napokon nešto više.

"Dakle, imali ste zadnje izvještaj Državnog odvjetništva, ja sam siguran da oni istragu vode dalje u određenom smjeru", rekao je Banožić.

Međutim, ne vode. Nema istrage, potvrdilo je Državno odvjetništvo za Dnevnik Nove TV i demantiralo Banožića.

"Na navedenoj konferenciji za novinare odgovoreno je kako su odgovori na pitanja otkud je došla letjelica i čija je letjelica u nadležnosti drugih tijela, a ne u nadležnosti Državnog
odvjetništva
", poručili su za Dnevnik Nove TV iz Županijskog DORH-a u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RAT U UKRAJINI VIDEO Objavljena nevjerojatna snimka masovnih napada dronovima na Crnomorsku flotu: Posljedice su frapantne

Pročitajte i ovo Ruski dron kamikaza pogodio stambenu zgradu u Kijevu novost na bojištu Može li novo Putinovo oružje promijeniti tijek bitke? Dronovi kamikaze iz Irana napadaju Ukrajinu, evo o čemu se radi

Nagađalo se, ali nikad službeno nitko javno nije otkrio čiji je dron pao na metropolu, ruski ili ukrajinski. Za SDP-ova šefa Odbora za nacionalnu sigurnost priča je gotova. Podaci su, kaže, tajni.

"Je li postojala namjera ili ne, to mogu reći, namjera nije postojala, vjerojatno se dogodila neka prenamjena starog drona ili letjelice koju je mogla koristiti bilo koja od zaraćenih strana", rekao je šef saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost Siniša Hajdaš Dončić.

Letjelica je prošla kroz zračni prostor triju članica NATO saveza. Tri minute nad Rumunjskom, 40 minuta nad Mađarskom, sedam nad Hrvatskom, tisuću kilometara na sat.

"Propust se dogodio, to sam naglasio. Apsolutno je nemoguće da je kroz NATO članice ta letjelica prošla, a da se nije dogodila određena uzbuna", rekao je Hajdaš Dončić.

Javnost do danas nije doznala s kojom je namjerom letjelica, na kojoj je pala i protuzračna obrana, završila u Zagrebu. Niti su taj odgovor ponudili saveznici iz NATO-a.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene