Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propao pokušaj oporbe

Nedovoljno ruku za opoziv: Beroš ostaje ministar, znakovito tko je jedini na glasanju u Saboru bio suzdržan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku sjednice Hrvatskog sabora zastupnici su glasali o nepovjerenju ministru zdravstva Viliju Berošu.

Zastupnici su trebali glasati oko podneva, no nekoliko je zastupnika tražilo stanku. Kolegama su se obratili SDP-ov Peđa Grbin, HDZ-ov Željko Reiner i Suverenist Hrvoje Zekanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Je l' HDZ opet kriv?" Beroš "preživio" glasovanje o povjerenju: Oporbeni zastupnik slučajno glasao protiv Slika nije dostupna Mini drama u koaliciji Martinčević: "Ako dođe do suradnje s Čehokom, prestaje suradnja u Saboru. To sam danas potvrdila", Bačić: "Nadići ćemo ovaj problem"

Sjednica je nastavljena te je za opoziv ministra je bilo 57 zastupnika, 75 je bilo protiv, a suzdržana je bila samo zastupnica Reformista Natalija Martinčević.

Rasprava o prijedlogu opoziva ministra Beroša u Saboru u utorak je bila prilično burna. U Saboru ga je branio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je istaknuo kako se hrvatsko zdravstvo u ovakvoj krizi kakvu je izazvala pandemija koronavirusa nije našlo još od Domovinskog rata. 

Oglasio se i ministar te pitao oporbu nalazi li se u istoj državi.

"Konstruktivne kritike su dobrodošle, ali gdje je istina, gdje se skrila, živimo li u istoj državi? Kritike iznesene bez temelja su za svaku osudu. To je pljuska svim hrvatskim državljanima, kritizirati zdravstveni sustav koji je iznio ovu krizu", rekao je kratko ministar Beroš tijekom jučerašnje rasprave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene