Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reagirao i ministar

VIDEO Sramotan ispad u Borovu: Skupina muškaraca uzvikivala "Ubij Srbina" i pjevala "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati". Oglasila se i policija

Skupina muškaraca hodala je danas tijekom jutra Borovom, mjestom nedaleko Vukovara i uzvikivala gnjusne poruke upućene Srbima.

Gnjusne poruke uzvikivala je skupina muškaraca tijekom jutra u mjestu Borovo. Hodajući selom uzvikivali su "Ubij Srbina" i pjevali "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati".

Pročitajte i ovo Davor Božinović Oštre kritike Božinović brzinom munje odgovorio Milanoviću te mu poručio kako se voli domovina Davor Božinović Za Dnevnik Nove TV Božinović: "Ne vjerujem u tezu o Turudiću. Oni jednostavno ne mogu podnijeti jednu činjenicu"

Na snimci koju nam je poslao čitatelj vidi se skupina muškaraca i dva policijska automobila koja idu iza njih. 

Prvi čovjek policije Davor Božinović komentirao je incident rekavši da će policija učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti i kazniti počinitelje.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske policije Dragoslav Živković rekao nam je da su utvrdili identitete osoba, te da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Muškarci, za koje se pretpostavlja da su pripadnici navijačkih skupina, nisu uhićeni. 

"Nekolicina muških osoba je tijekom jutra položila vijenac kod Memorijala dvanaest redarstvenika. Nakon toga su govorili i uzvikivali neprimjereno. Policija je utvrdila identitete osoba, radi se o njih 20-ak, te slijedi daljnje krim istraživanje", rekao nam je glasnogovornik. 

Nakon par sati...

Vukovarsko-srijemska policija priopćenjem se oglasila nekoliko sati kasnije, ali nisu bili puno precizniji. 

"Jutros, 2. svibnja oko 6:30 sati grupa muških osoba došla je u Borovo te odala počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja dvanaestorice redarstvenika nakon čega se grupa pješice krenula udaljavati s lokacije. U jednom trenutku grupa je počela s narušavanjem javnog reda i mira u vidu vike, odnosno izvikujući pjesme.

Tijekom kretanja grupa je bila pod nadzorom policijskih službenika koji su procijenili najpovoljniji trenutak za postupanje te je utvrđen identitet svih osoba iz grupe. Zbog sumnje u protupravna ponašanja, policijski službenici provest će kriminalističko istraživanje te sukladno utvrđenom procesuirati počinitelje", stoji u policijskom priopćenju.

Inače, u Borovu se danas obilježava 30. obljetnica ubojstva 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije.

Incident na Uskrs

Pravoslavni vjernici danas slave Uskrs. 

Zbog incidenta je reagiralo i Srpsko narodno vijeće čiji je predsjednik Milorad Pupovac održao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je prozvao i "najviše predstavnike državnog vrha". Više o tome pročitajte OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene