Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAMI I IZIGRANI

Nevjerojatna priča mlade obitelji iz Sela pokraj Siska: Načelnik im obećao obnovu kuće, no Općina nema novca, a oni su još podstanari

U proteklih godinu dana stanovnici Banovine od političara s državne i lokalne razine naslušali su se svakojakih obećanja, od kojih je većina ostala samo na riječima. Jedno takvo, o izgradnji nove kuće, dobila je i četveročlana obitelj Ivanković iz Sela pokraj Siska.

Nakon potresa, četveročlanoj obitelji Ivanković iz Sela pokraj Siska samoinicijativno se javio SDP-ov načelnik općine Kloštar Ivanić, Željko Filipović te ponudio i obećao izgradnju nove kuće.

Danas umjesto da slave useljenje - i dalje nemaju svoj krov nad glavom.

Njihovu priču za Dnevnik Nove TV donio je reporter Ivan Čorkalo. On je otkrio što je pošlo krivo.

On je priču obitelji Ivanković nazvao šokantnom i nevjerojatnom: uzeli su kredit, kupili kuću i počeli je uređivati, a onda se dogodio potres. U nekoliko sekundi ostali su bez svega, kuća im je u potpunosti srušena, a pravo je čudo što su oni živi i zdravi. U svoju kuću trebali su useliti taman oko potresa.

Ivan Ivanković kazao je kako su u potresu izgubili sve ono u što su ulagali - svoju prvu nekretninu. Veselili su se, kaže, useljenju, ali ipak, dogodila se viša sila i uzela im ono što su stvarali.

Obitelj Ivanković trebala se useliti prije Božića 2020. godine, no radovi su kasnili, tako da tada njihov plan - što je sreća u nesreći - ipak nije realiziran. 

"Sreća naša da nismo bili u kući, ne znam kako bi to završilo", rekao je Ivan Ivanković.

Njegova supruga Kristina prisjetila se kako im se nakon potresa javio načelnik Kloštar Ivanića, Željko Filipović i obećao da će im pomoći, no do toga nije došlo. Načelnik je stalno odgađao, kazala je.

Ivan Ivanković kaže kako se osjećaju prevareni i izgirani, jer su im obećali da će im napraviti kuću.

"Kad smo došli do završne faze građevinske dozvole, počeo se izmotavati - da Općina nema novaca i da od toga neće biti ništa. Prošla je godina dana, nikakvog pomaka nema, ništa se nije dogodilo", ispričao je Ivanković te dodao kako su sada nigdje: i dalje su podstanari i nemaju pravo na obnovu. Sredstava više nema, sve je još onda uložio u gradnju.

Od načelnika, kako ističe Ivanković, nikada nisu dobili konkretno objašnjenje, govorio im je jedino da Općina nema novaca za obnovu kuće. On je i dalje kreditno zadužen, radi i otplaćuje kredit za razrušenu kuću u kojoj ne živi.

Pročitajte i ovo Slavka Gvojić Oni otišli, problemi ostali Iza defilea političara na Baniji ostaju razrušene kuće i blatnjave ceste, a ministar obećava kvalitetu: "Svašta bih mu rekla, ali pristojna sam"

Pročitajte i ovo Potres Petrinja Mislimo na vas 29. prosinca 2020. Dan kada je sve stalo. I još stoji.

U jednom razdoblju, neka dva mjeseca, Ivan Ivanković bio je i bez posla. Kredit je svejedno morao otplaćivati.

Nada se ipak da će ishod biti pozitivan, ali ne zna kada. 

Ivan Čorkalo kontaktirao je i načelnika općine Kloštar Ivanić, koji nije dao konkretno objašnjenje zašto se kuća nije počela graditi, iako je sva papirologija ishodovana. Poručio je da od svoje namjere neće odustati, kako bi mlada obitelj dobila krov nad glavom, kao što im je i obećano. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene