Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FIJASKO S NATJEČAJEM

Autor fotografije kune za DNEVNIK.hr: "Zadovoljan sam što je povukao dizajn, to je ispravna odluka"

Skandal oko euro kovanice - 4
Skandal oko euro kovanice - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Škotski fotograf Iain H. Leach komentirao je za DNEVNIK.hr povlačenje Stjepana Pranjkovića iz natječaja za dizajn hrvatske kovanice za euro. Smatra da je donesena prava odluka i zadovoljan je razvojem događaja.

Škotski fotograf Iain H. Leach komentirao je za DNEVNIK.hr povlačenje Stjepana Pranjkovića iz natječaja za dizajn hrvatske kovanice za euro. Podsjetimo, Pranjković je uzeo fotografiju škotskog fotografa kao podlogu za dizajn kovanice. 

Očekuje se da će se HNB uskoro očitovati o tome hoće li poništiti cijeli natječaj ili samo onaj dio na kojem je pobijedio Pranjković. 

Škotski fotograf kaže da je čuo za odluku Pranjkovića i da je zadovoljan ovakvim razvojem događaja. Nada se da ćemo na kraju imati lijep dizajn hrvatske kovanice eura.

"Čuo sam za povlačenje dizajna kovanice eura. Dizajner je shvatio da je pogriješio i drago mi je što je dizajn povučen. Ne planiram nikoga tužiti. Donesena je prava odluka i ovo je za mene kraj priče. 

Nadam se da ćete dobiti lijep novi dizajn za svoju kovanicu od jednog eura. Zahvaljujem se svima u Hrvatskoj na pomoći i podršci medija", rekao nam je Ian. 

Fotografija škotskog fotografa Iaina Leacha ovih dana bila je u centru pažnje hrvatske javnosti nakon što je uočeno da je dizajn hrvatske eurokovanice s kunom gotovo identičan fotografiji kune koja je snimljena 2005. godine.

Leach nam je u nedjelju kazao da ga nitko nije tražio dopuštenje za korištenje njegove fotografije.

Pročitajte i ovo Tomislav Ćorić ODGOVORNOST PREBACUJU NA HNB Ministar Ćorić o skandalu s kovanicom: "Vlada s tim nije imala nikakve veze, to je kao da na festival donesete tuđu pjesmu..."

Pročitajte i ovo Stjepan Pranjković NE SPOMINJE PLAGIJAT Oglasio se autor spornog dizajna hrvatske kovanice eura, ispričao se svima zbog neugodnosti: "Povlačim svoj prijedlog"

Stjepan Pranjković danas je pak povukao svoj prijedlog dizajna, što znači da ostaje bez novčane nagrade. 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene