Ante Kotromanović, bivši ministar obrane iz redova SDP-a objavio je kritiku na odluku Damira Krstičevića o ostanku na dužnosti ministra obrane.

Galerija


Nakon što smo danas saznali da Damir Krstičević ostaje na dužnosti ministra obrane iako je u medijima prošli tjedan rekao da daje ostavku, bilo je samo pitanje vremena kada će oporbeni političari početi s kritikama na račun njegovog predomišljanja.

''Svijet je spašen. Hrvatska je spašena od svih ugroza, vanjskih i unutrašnjih. Ministar uvrijeđena frajla ostaje. Tko je sumnjao u to, pa ovo je jedno 20 ostavka za koju znamo od rata. Nikad veća politizacija i podjela u MORH-u, projekti stoje kao recimo helikopteri. Ekipa već godinu i pol nije sposobna napraviti natječaj za remont. A u požarima bi zlata vrijedili. Gdje je nestao sustav domovinske sigurnosti? Režimski novinari šute kao bubice! Živjeli dvostruki kriteriji'', rekao je Kotormanović koji je bio u ministar u Vladi Zorana Milanovića.

Podsjetimo, prošlog je tjedna ministar obrane preko medija dao ostavku. Na ostavku su ga potaknule riječi Predsjednice Koline Grabar-Kitarović koja je rekla da je vojska mogla na teren izaći brže tijekom katastrofalnih požara na području Dalmacije.

Premijer ostavku ministra nije želio prihvatiti, a od ostavke je Krstičevića odgovarala i Predsjednica. Stoga proteklih tjedan dana nije bilo sasvim jasno ostaje li ministar obrane pri ostavci. Danas je priopćenjem iz MORH-a, dakle, razriješio sve nedoumice koje je javnost imala o tome.

Krstičevićevu situaciju prošlog tjedna komentiralo je i nekoliko ministara koji su tijekom svojih mandata dali ostavku. Općenito smatraju da se ostavke, ukoliko je dužnosnik podnese, treba i držati.

Ante Kotromanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)