Obavijesti Video Pretražite Navigacija
akcije u zagrebu

Andrija Jarak ispred USKOK-a: "Ana Stavljenić-Rukavina dovedena na ispitivanje u USKOK"

Aktualno Galerija +0 Andrija Jarak Galerija 1/1 >>
U Zagrebu od jutra traju uhićenja i pretresi u čak tri velike akcije policije i USKOK-a. Uhićeno je više osoba, među kojima su Bandićeva bliska suradnica Ana Stavljenić-Rukavina, direktor HRT-a Kazimir Bačić…

Puno je akcija, puno imena, puno slučajeva. Je li se oglasio USKOK, što se kome stavlja na teret i ima li poveznica između te tri akcije doznaje reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak koji se javio uživo ispred USKOK-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koruptivna kaznena djela Velika akcija USKOK-a! U tijeku su uhićenja, pod istragom više od 40 ljudi, navodno i neki policajci i djelatnici Ministarstva gospodarstva Ilustracija KAZNENA DJELA USKOK u akciji: Uz policajce uhićena i pročelnica iz Vrbovskog

17:45 Ana Stavljenić-Rukavina, bliska suradnica bivšeg gradonačelnika Bandića i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak dovedena je u USKOK na ispitivanje, javio je Jarak.

17:15 Jarak je javio kako je u tri odvojene akcije uhićeno osmero ljudi, a slučajevi nisu povezani.

"Ne sjećam se da su u jednom danu uhićivane osobe za tri različita predmeta. USKOK se još nije oglasio", javio je Jarak i dodao kako se očekuje da će oko 17:20 prvi uhićeni biti dovedeni na ispitivanje u USKOK. Svi uhićeni trenutno se nalaze u pritvoru na Oranicama.

Ne zna se koliko će ispitivanje trajati, javio je reporter i dodao kako će uhićenima po dolasku u USKOK biti pružena Pokua o pravima. To je dokument u kojem piše za što su osumnjičeni te će se uhićeni nakon toga moći očitovati o krivnji, braniti se šutnjom ili krenuti s aktivnom obranom.

Ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića sumnjiči se da je pomogao prijatelju pri kupnji zemljišta, uhićenje nema veze s javnim servisom, javio je Jarak i dodao kako je Ana Stavljenić-Rukavina privedena je zbog sumnje da je namještala i pogodovala u natječaju za izbor novog ravnatelja Dječje bolnice na Srebrnjaku nakon smjene Bore Nogala.

U slučaju adventskih kućica spominjale su se tri tvrtke koje su dobivale povoljan najam, a zatim dalje iznajmljivale po znatno višim cijenama.

Jarak je istaknuo kako je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić, novinarima koji su ispred USKOK-a donio veću količinu rashlađene vode.

Andrija Jarak će i u idućim informativnim emisijama Nove TV uživo izvještavati o ovim akcijama, a Mislav Bago komentirati njihovu političku pozadinu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene