Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I Mohenski na USKOK-u

Andrija Jarak prati razvoj situacije ispred USKOK-a: "Istražitelji su Bačiću našli još jednu nekretninu. Odveli su ga na pretres"

U Uskoku će tijekom večeri biti gužva. Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak prati privođenja i doznaje je li se USKOK oglasio, za što i koga točno sumnjiči u ove tri akcije.

USKOK će sutra dati službeno priopćenje nakon donošenja rješenja o provođenju istraga, javio je Andrija Jarak koji cijeli dan prati privođenja i razvoj situacije u tri odvojene akcije koje su danas provedene u Zagrebu, a u kojima je uhićeno osmero ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koruptivna kaznena djela Velika akcija USKOK-a! U tijeku su uhićenja, pod istragom više od 40 ljudi, navodno i neki policajci i djelatnici Ministarstva gospodarstva Ilustracija KAZNENA DJELA USKOK u akciji: Uz policajce uhićena i pročelnica iz Vrbovskog

"Nekoliko osoba je dovedeno u USKOK, zadnji je Denis Mohenski", javio je Jarak i dodao kako istražitelji sumnjaju da je adventske kućice davao u podnajam po višestruko višim cijenama.

Uhićeni se moraju očitovati nakon što im u Uskoku daju Pouku o pravima, a to bi moglo potrajati satima.

U USKOK još nije doveden ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

"Zadnje informacije su da su istražitelji otkrili još jednu nekretninu, stan u koji su ga odveli na pretres", izvjestio je Jarak i dodao kako je Bačić cijeli dan u pretresima, no uhićenje nema veze s radom javnog servisa.

"Nije isključeno da bi moglo biti još novih uhićenja", smatra Jarak.

Uhićene će, nakon što iznesu obranu, vratiti pritvorskom nadzorniku, a sutra ih sve vode pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu. Reporter Nove TV ističe kako je puno političkih reakcija na uhićenja i govori se o tajmingu, no "ne postoji povoljan tajming za uhićenje".

"Nikad nije dobro biti uhićen", zaključuje Jarak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene