Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POHVALIO SE RASTOM PLAĆA

Plenković: ''Idemo prema još bržem rastu i kvalitetnijem životu hrvatskih građana''

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Premijer Andrej Plenković na društvenim mrežama pohvalio se i na društvenim mrežama da su plaće u Hrvatskoj rasle tijekom mandata Vlada pod njegovim vodstvom.

"Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, prosječna plaća u Hrvatskoj za studeni 2021. iznosila je 7.333 kuna, dok je na početku mandata Vlade Republike Hrvatske, u listopadu 2016., iznosila 5.642 kuna. Uz snažan gospodarski rast BDP-a, očuvana radna mjesta i brzo smanjenje javnog duga, prebrodili smo COVID-19 krizu'', ustvrdio je premijer Andrej Plenković u objavi na društvenim mrežama.

Podaci koje je objavio naveli su ga poruku i zaključak pun optimizma te je objavu zaključio riječima: ''Sada uz reforme i osigurana sredstva Europske unije idemo prema još bržem rastu i kvalitetnijem životu hrvatskih građana".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković ZVONKO, KVADRATI I OBNOVA Plenković opet u sukobu s novinarima, pogledajte što mu je zasmetalo: "Samo se vi tješite. Ono, prestanite!"
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JEFTINIJI BRADLEYI Plenković odgovorio Milanoviću: "Neki odmaraju, a neki rade. Mi koji radimo dogovorili smo s američkom stranom puno bolji aranžman"

Njegova objava dolazi u trenutku dok građani strahuju od novih poskupljenja dok inflacija već jede premale plaće s obzirom na životne troškove, a od europskih sredstava za obnovu nakon potresa Hrvatska će se možda morati oprostiti, baš kao što je domovini zbogom reklo gotovo 400.000 stanovnika i stanovnica manje prema nedavno objavljenim prvim rezultatima Popisa stanovništva

Inače, iz europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) Hrvatska je do sredine siječnja ugovorila financiranje projekata u vrijednosti od 13,3 milijarde eura, a dosad je isplaćeno 7,02 milijardi eura ili 65,44 posto dodijeljenih sredstava iz fondova EU-a, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene