Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera nafta

Plenković o Bernardićevim optužbama o izdaji nacionalnih interesa: ''On je nezreli političar, već godinama dokazuje svoju nesposobnost''

Premijer Andrej Plenković u Vrgorcu je komentirao aferu s naftom prema kojoj je dopustio da se nafta iz hrvatske izvozi u Mađarsku umjesto da ide u rafinerije u Sisku i Rijeci.

Andrej Plenković kaže da, kada je riječ o Ini, Vlada štiti hrvatske nacionalne interese. Dodaje da ne zna odakle dolazi teza da je Vlada odugovlačila s otkupom Ine.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

''Ne znam otkud vam to, to apsolutno nije točno. Vlada RH štiti hrvatske nacionalne interese. Ina je jedna od naših najvećih kompanija i vrlo je važna za hrvatsko gospodarstvo. Konzultanti će 10. lipnja doći s prvim procjenama i nakon toga će se dogovarati'', rekao je.

Na izjavu predsjednika SDP-a i lidera Restart koalicije Davora Bernardića, koji je rekao da je odluka da se nafta iz Hrvatske šalje u mađarske rafinerije, a ne u rafinerije Sisak i Rijeka, izdaja nacionalnih interesa, Plenković je poručio da je Bernardić ''nezreli političar koji svoju nesposobnost pokazuje već godinama''.

Nikoga se ne prisluškuje

Osvrnuo se i na izjavu ministra energetike Tomislava Ćorićakoji je na konferenciji za medije rekao da se novinar N1 Hrvoje Krešić "rubno bavi naftnim biznisom" i dodao da zna da se on u privatnoj komunikaciji s novinarima protivio imenovanju jednog člana uprave Ine.

''Primisli o takvom nečemu su nemoguće. Ja to najsnažnije demantiram. Nikakav uvid u bilo čiju korespondenciju, kamoli novinarsku, ne može imati. Nema nikakvog slušanja bilo koga'', kaže Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene