Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudar vlakova

Potreseni Plenković na mjestu užasne nesreće kod Novske: "Ostavljamo rezervu da ima još ozlijeđenih. Mrak je, dijelovi vlaka su rasuti"

Aktualno Galerija Andrej Plenković na mjestu nesreće Andrej Plenković na mjestu nesreće Foto: Dnevnik Nove TV Andrej Plenković na mjestu nesreće - 4 Andrej Plenković na mjestu nesreće - 4 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković na mjestu nesreće - 3 Andrej Plenković na mjestu nesreće - 3 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković na mjestu nesreće - 1 Andrej Plenković na mjestu nesreće - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Andrej Plenković na mjestu nesreće - 2 Galerija 1/6 >>
Premijer Andrej Plenković je došao na mjesto stravične prometne nesreće u okolici Novske gdje je, prema prvim informacijama, najmanje troje mrtvih i više ozlijeđenih, no strahuje se da bi poginulih moglo biti još. Sudarili su se teretni i putnički vlak.

Na mjesto teške prometne nesreće u kojoj je, prema prvim informacijama najmanje troje mrtvih i više ozlijeđenih nakon sudara teretnog i putničkog vlaka, stigao je premijer Andrej Plenković. "Teretni je vlak stajao, utvrdit će se je li kvar. Prema podacima, troje je mrtvih, a 11 ozlijeđenih je odvezeno u u bolnice Slavonski Brod, Pakrac i Novu Gradišku. Nitko nije životno ugrožen", kazao je premijer te dodao da se ne zna ima li drugih stradalih.

"Nekoliko ozlijeđenih osoba su hrvatski državljani, a nekoliko strani. Obitelji će dobiti te podatke od Crvenog križa u Novskoj", potvrdio je. "Nesreća se dogodila 10-ak minuta prije krajnje lokacije toga vlaka. Na licu mjesta gdje smo bili je mrak. Ostavljamo rezervu da ima još ozlijeđenih jer su neki dijelovi vlaka udaljeni, nisu na pruzi", rekao je premijer.

Prema onome što se zna, 13 osoba je stradalo u putničkom vlaku, u teretnom je bio samo strojovođa. "Teretni vlak je dolazio iz Šida. Usred noći se ne može procijeniti kojom brzinom je išao vlak", kazao je Plenković te nije htio spekulirati istinitost da je strojovođa prošao preko crvenog.

"Prema onome što smo čuli, imaju period od 15-ak minuta da poprave kvar, ali ne želim spekulirati. Sve ćete čuti detaljno. Što ne znamo, nećemo spekulirati", rekao je te pohvalio žurne službe.

Ne zna se do kada će promet biti obustavljen. "Mi smo došli vrlo brzo, ja sam došao iz Krapine. Reagirali su svi munjevito", istaknuo je.

"Nažalost se dogodila strašna nesreća", kazala je potresena gradonačelnica Marija Kušmiš te izrazila sućut obiteljima. Rekla je da nije čula da je bilo radova na pruzi.

Vatrogasni zapovjednik grada Novske je kazao da su vatrogasci reagirali brzo s tri vozila uz osam vatrogasaca."Izvukli smo jednu teže ozlijeđenu osobu i predali je hitnoj pomoći", kazao je te dodao da se radi o osobi starijoj životnoj osobi. Ostale osobe su bile izvan vlaka, dodao je.

Priznao je da su teški uvjeti i paprati otežavali spašavanje.

"Svjedoci smo strašne nesreće s tragično preminulima. JVP je brzo reagiralo s tri vozila i osam vatrogasaca. Priključili su se i lokalni DVD-ovi. Zbrinuti su ljudi, nasreću, brzo. Jednu smo osobu iz vlaka izvukli teško ozlijeđenu", rekao je Zapovjednik JVP-a Novska Zlatko Pješ.

"Tu jednu osobu smo spašavali iz vlaka. Ostale su osobe bile izvan vlaka", dodao je.

Premijer Andrej Plenković Andrej Plenković na mjestu nesreće - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz premijera su tamo i ministar Oleg Butković, Davor Božinović, Vili Beroš, Marin Piletić te župan Ivan Celjak.

Premijer Andrej Plenković Andrej Plenković na mjestu nesreće - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Užasi na cestama FOTO Stradavala djeca, turiste izvlačili iz hrpetina lima: Ovo su najstrašnije nesreće u hrvatskoj povijesti

"Večeras 9. rujna oko 21:30 između kolodvora Okučani i Novska došlo je do naleta putničkog vlaka br. 2506 na teretni vlak. U nesreći ima smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba. Na mjestu nesreće su žurne službe. Uzrok nesreće bit će poznat nakon istrage. Vlak 2506 vozio je na relaciji Vinkovci – Novska. HŽ Putnički prijevoz izražava sućut obiteljima smrtno stradalih osoba'', piše u priopćenju HŽ-a.

Sve o nesreći iz minute u minutu pratimo >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene