Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Mislava Bage

"Blokirani duguju više od 40 milijardi kuna, neki imaju oročenu štednju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S današnjim danom ukupni dug svih blokiranih građana, poslodavaca i obrtnika u Hrvatskoj prešao je 40 milijardi kuna.

Kada se detaljnije analiziraju podaci FINE o blokiranima i iznosima koje duguju, iznenadili biste se koji su sve iznosi u pitanju. Dugove i blokade u Dnevniku Nove TV analizirao je Mislav Bago.

Pročitajte i ovo Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male Opomena pred ovrhu Računi za struju, vodu, plin... Počinje blokiranje građana? Više od 170.000 prijedloga za ovrhu nakon zastoja zbog korone kreće u realizaciju

Današnji dug završit ćemo s 14 milijuna kuna novog duga, a on će u ovome trenutku u konačnici iznositi 40,4 milijardi kuna, a pod blokadom će biti 328.635 građana.

Najzaduženiji građanin u ovom je trenutku dužan 403,8 milijuna kuna. S druge strane 121.854 građana duguju do 10.000 kuna. Njihov zajednički dug iznosi 458,08 milijuna kuna. To je trećina blokiranih građana.

U trećoj skupini blokiranih nalazi se 4.416 građana koji duguju više od milijun kuna. Njihov dug iznosi 21,4 milijarde kuna što je gotovo polovica od ukupnog duga.

Svi oni u blokadi su više od godinu dana, ali postoje i rekorderi koji su dužni nekoliko godina pa čak i desetljeća.

Jedan građanin ima dug od 241.000 kuna i blokiran je već 23 godine. Jedan poduzetnik dužan je 703.027 kuna i to već 20 godina.

Gotovo svaki treći blokirani ima oročenu štednju koju ne može izgubiti.

Blokirani najviše duguju bankama – 20,42 milijarde kuna. Slijedi kartična industrija s 812,9 milijuna kuna, država s 4,8 milijarde kuna, telekomi s 1,08 milijardi kuna, DORH i sudovi s 22,1 milijuna kuna te odvjetnici i sudski vještaci s potraživanjima od 398,89 tisuća kuna. Na kraju slijede sindikati s potraživanjima od 3,1 milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene