Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Andrije Jarka

PRAZNA FOTELJA MINISTRA BRANITELJA Koga će premijer prvog pozvati na razgovor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi nastavak u još neriješenoj političkoj trakavici oko imenovanja ministra branitelja. Vukovarski branitelji poslušali su poziv premijera Oreškovića o tome da očekuje još prijedloga kandidata i predložili Branka Borkovića - Mladog Jastreba. On je kandidaturu prihvatio i očekuje razgovor s premijerom.

Što na sve kaže Domoljubna kaolicija iz čije kvote bi trebao doći ministar, zna reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak, koji je u Požegi gdje vrh HDZ-a prisustvuje još jednoj stranačkoj obljetnici.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Tomislav Karamarko večeras je još jednom ponovio i naglasio da je Milijan Brkić najbolji kandidat na mjesto ministra hrvatskih branitelja i jedini kandidat koji će dobiti potporu HDZ-a. Pohvalno se izrazio i o Branku Borkoviću i njegovoj kandidaturi, ali je rekao da mu neće dati potporu, jer mogu podržati samo jednog, a ne pet kandidata.

To je dobra kandidatura, međutim mi imamo najboljeg kandidata, gospodina Milijana Brkića. Tomislav Karamarko Šest tjedana je prazna ta ministarska fotelja koja je postala prvorazredno političko pitanje. Za nekoliko dana na stolu Vlade će biti proračun, a Vlada navodno kani uzeti 56 milijuna kuna braniteljima.

Znakovita je bila izjava premijera Tihomira Oreškovića, kad je prije koji dan nakon sastanka s braniteljskim udrugama rekao da slobodno predlože još kojeg kandidata. Mnogi su to protumačili kao njegovo nezadovoljstvo s kandidaturom gospodina Brkića.

Eto, danas smo dobili još jednog kandidata i bit će zanimljivo vidjeti primjerice redosljed kojim će premijer pozivati sve kandidate na razgovor. ukoliko prvo pozove gospodina Borkovića, to bi moglo biti znakovito, obzirom da već nekoliko tjedana nema vremena primiti Milijana Brkića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene