Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slovenci strahuju zbog dolaska eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenci smatraju da su dobro informirani o uvođenju zajedničke europske valute eura, koji će zamijeniti slovenski tolar od prvog dana iduće godine.

Međutim naši susjedi bi  željeli više informacija o mjerama protiv trgovaca koji bi to mogli iskoristiti za neopravdano povećanje cijena, pokazala je anketa koju je za slovensku središnju banku provela agencija Ninamedija.

Pročitajte i ovo Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava? Andrej Plenković "Pišu budalaštine" Plenkovića naljutilo pitanje o Hrvoj Šipek i Turudiću: "Pa to su gluposti da ne mogu biti gluplje"

Više od 87 posto ispitanika smatra da su o uvođenju eura dobro informirani, a kao glavni izvor obavijesti ističu državnu televiziju. 

Ipak 55 posto ih smatra da bi bilo potrebno pružiti više informacija o mjerama koje se pripremaju protiv trgovaca koji bi uvođenje eura mogli iskoristiti za neopravdano povećanje cijena ili njihovo zaokruživanje na više.

Trećina ispitanika ocijenila je da će zbog eura njihova kupovna moć biti veća, a četvrtina da će se smanjiti, dok je 42 posto, unatoč suprotnim uvjeravanjima, zabrinuto da će se roba i usluge zbog eura plaćati više nego do sada, pokazala je anketa. 

Slovenska središnja banka naručila je za jesen još dva ispitivanja o tome kako građani gledaju na euro, što od njega očekuju i kakve su bojazni zbog promjena koje će donijeti euro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene