Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi postati većinski vlasnik

Mol malim dioničarima ponudio 2800 kuna za dionicu Ine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mol je objavio privatnu ponudu malim dioničarima Ine po cijeni 2800 kuma za dionicu, što je cijena jednaka onoj kao i prilikom javne ponude 2008. godine, te je za 63,64 posto veća od posljednje vrijednosti dionice Ine na burzi.

Mol je potvrdio da želi postati većinski vlasnik Ine te kako je ponuda upućena na adrese malih dioničara koji drže oko osam posto udjela u Ini, priopćeno je na izvanrednoj novinarskoj konferenciji. O svom potezu Mol je već obavijestio tržište kapitala i javna glasila.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci"

Također, država više nije većinski vlasnik HT-a. Svoj udio i dionice, njih gotovo 3 milijuna preneseno je na račun Umirovljeničkog fonda, objavljeno je na zagrebačkoj burzi. Time je Fond postao četvrti najveći dioničar Hrvatskog telekoma.

>> Odbrojavanje počinje: Poskupljenje plina sve izvjesnije

Mađarska kompanija trenutno drži 47,16 posto dionica Ine, dok je u državnom vlasništvu 44,84 posto. Za preuzimanje svih preostalih dionica Molu bi bilo potrebno 2,24 milijarde kuna.

U Molu vjeruje da je ovo jako atraktivna ponuda za male dioničare te su uvjereni da je ona dokaz da Mol misli dugoročno i ozbiljno poslovati na hrvatskom tržištu i u Ini.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene