Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Airbus izgubio vodstvo u narudžbama zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeći europski proizvođač zrakoplova Airbus sprema se izvijestiti da je nakon pet godina izgubio čelnu poziciju po broju zaprimljenih narudžbi, koja sada pripada njegovu američkom rivalu Boeingu, izvijestio je list The Times.

Kako prenosi taj list, do tih je sumornih podataka Airbus došao prilikom polugodišnjeg pregleda svoje knjige narudžbi u sjedištu te kompanije u Toulouseu na jugozapadu Francuske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Luksuz na visini VIDEO Evo kako izgleda let do Londona za 110.000 kuna! Slika nije dostupna MAKS 2011 Pogledajte vratolomije ruskih lovaca i airbusa A380

Times ističe i kako je Airbus u ovoj godini zaprimio konačne narudžbe za 145 do 150 zrakoplova, u usporedbi sa 445 koliko ih je zaprimio Boeing.

Novo čelništvo Airbusa i njegov najveći dioničar EADS u ponedjeljak su se obvezali na suočavanje s problemima te kompanije i njihovo rješavanje nakon što se sredinom lipnja pokazalo da će doći do ozbiljne odgode isporuka njegova novog dvokatnog zrakoplova Airbus A380.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene