Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Dnevniku Nove TV

Šef krim policije otkrio detalje o ubojici i likvidiranom na Zrću: "Obojica su prijavljivani za najteža djela, pronašli smo oružje..."

Gotovo filmska likvidacija dogodila se u četvrtak u hrvatskoj party destinaciji. Na Zrću je državljanin Srbije upucao državljanina Crne Gore. Spominju se mafijaški klanovi, odmazde, a policija raspetljava to klupko.

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić javio se uživo sa Zrća gdje je razgovarao sa Željkom Pilipovićem, voditeljem službe krim policije PU zadarske.

Pilipović kaže kako je kazneno djelo počinjeno na plaži okarakterizirano kao ubojstvo, a ubojica je brzom i efikasnom reakcijom policije uhićen.

"Građani su uvelike pomogli, hvala na informacijama koje su nam pomogle prilikom bijega počinitelja", poručio je voditelj službe krim policije i dodao kako je istraživanje u tijeku.

Mikić je pitao je li pronađeno oružje kojim je počinjeno ubojstvo.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić ubojstvo na zrću Poznat identitet ubijenog, Domagoj Mikić otkrio detalje likvidacije: "Ubojica je svoju žrtvu vrebao, prišao mu je sleđa..."

"Možemo reći da je prilikom očevda pronađeno više tragova i predmeta te sredstvo izvršenja kaznenog djela", kazao je Pilipović i rekao kako su neka vještačenja već počela.

Još je prerano govoriti o motivima ubojstva, kaže voditelj službe krim policije, no ističe kako policija ima određena saznanja, a pokrenuta je i intenzivna međunarodna suradnja. Naime, počinitelj je državljanin Srbije, a žrtva Crne Gore. Obojica su prijavljivana u svojim zemljama za teška kaznena djela s nasiljem, rekao je Pilipović.

Još se utvrđuje i kako su ušli u Hrvatsku. Voditelj službe krim policije kaže kako su mogli ući ilegalnim putevima ili s tuđim dokumentima. Oko toga još traje istraga, policija ima neke pretpostavke, ali još ih ne želi podijeliti s javnosti.

Na Zrću boravi i djevojka žrtve. Reporter Dnevnika Nove TV pitao je Pilipovića je li ona pod nadzorom policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završena obdukcija Detalji tragedije kod Zrća: Iz mora izvučeno tijelo mladog Francuza, utvrđen uzrok smrti

"U vrijeme izvršenja ubojstva djevojka nije bila sa svojim dečkom, nego u apartmanu. Pod našim je nadzorom. Za sad nije tražila fizičku zaštitu, a ako bude tražila i ako mi procijenimo da treba, pružit ćemo joj svu zaštitu", kaže Pilipović.

"Nema zabrinutosti za građane, mi smo turistički grad", rekao je i istaknuo kako je na terenu više policajaca koji su prisutni gotovo 24 sata.

Mikić je zaključio kako bi ubojica tijekom večeri trebao biti ispitan u PU zadarskoj, zatim će ga predati pritvorskom nadorniku nakon čega slijedi ispitivanje pred županijskim državnim odvjetnikom, a izvjesno je da će izaći i pred suca istrage s obzirom na to da je vrlo izgledno da će odvjetništvo tražiti istražni zatvor, zaključio je Mikić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene