Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJA PODNIJELA KAZNENU PRIJAVU

Ravnatelj zadarske karantene strancima privatno naplaćivao smještaj: Odbija dati ostavku, Županija traži razrješenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska županija je zatražila pokretanje postupka razrješenja ravnatelja zadarskog đačkog doma koji je privatno naplaćivao strancima karantenski smještaj u domu, i to nakon što je on sam odbio podnijeti ostavku na traženje osnivača ustanove.

''Svakako je riječ o velikom propustu ravnatelja Doma, stoga smo prije nekoliko dana od Domskog odbora, u kojem Županija ima tri predstavnika od njih ukupno sedam, zatražili pokretanje postupka razrješenja ravnatelja i to nakon što je on sam odbio podnijeti ostavku na traženje osnivača ustanove'', kazao je Ante Župan, zamjenik pročelnice Ureda župana za DNEVNIK.hr.

Podsjetimo, ravnatelj ustanove može biti razriješen prije isteka vremena na koje je imenovan ako svojim nesavjesnim ili nepravilnim radom prouzroči ustanovi veću štetu ili ako zanemaruje ili nesavjesno obavlja svoje dužnosti tako da su nastale ili mogu nastati veće smetnje u obavljanju djelatnosti ustanove.

Za smjenu ravnatelja, inače člana zadarskog HDZ-a, koji ne želi podnijeti ostavku, Županiji, na čijem je čelu HDZ, kao osnivaču bit će potrebna većina u Domskom odboru, odnosno podrška najmanje četvero od ukupno sedmero članova.

Zamjenik pročelnice je opetovao da ''Zadarska županija oštro osuđuje bilo kakav oblik nezakonitog postupanja'' te je podsjetio da je župan Božidar Longin odmah po primitku informacije o mogućim nepravilnostima u Srednjoškolskom đačkom domu Zadar zatražio hitnu sjednicu Domskog odbora s namjerom da se utvrde sve činjenice, a o zaključcima njihove sjednice su informirali javnost i medijima dostavili zapisnik.

Usporedno s tim, Županija je kao osnivač ustanove, svojoj Službi za unutarnju reviziju naložila kompletnu reviziju financijskog poslovanja ustanove u posljednjih nekoliko godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JOŠ JEDNA HDZ-OVA AFERA Policija kazneno prijavila ravnatelja učeničkog doma: Strancima privatno naplaćivao karantenski smještaj u domu
Pročitajte i ovo Malverzacije kod samoizolacija turista u Zadru - 1 oglasili se iz županije VIDEO Ravnatelj učeničkog doma u Zadru strancima za plaćanje karantenskog smještaja u tom domu davao - privatni račun

A nešto ranije danas zadarska policija je izvijestila da je zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, podigla kaznenu prijavu protiv 58-godišnjeg hrvatskog državljanina. Naime, policajci Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su nad njim kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je 58-godišnjak, kao ravnatelj jedne ustanove u Zadru, tijekom kolovoza 2021. u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, trošak smještaja stranih državljana u navedenoj ustanovi naplaćivao putem uplata na svoj tekući devizni račun i u gotovini, umjesto na žiro račun riznice osnivača ustanove.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene