Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UTOPILO SE DIJETE

Policija objavila detalje tragedije na Viru, vlasnik apartmana: "Ugledao sam ga u bazenu, obučenog. Izvukao sam ga i pokušao pomoći. Bez uspjeha..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema zasad prikupljenim informacijama, dijete je u jednom trenutku bez roditelja izašlo iz apartmana vikend kuće na Viru u kojoj su boravili, da bi nakon kratkog vremena vlasnik kuće na dnu bazena ugledao dijete u besvjesnom stanju te ga izvukao iz vode.

Nakon tragedije koja se dogodila u ponedjeljak navečer u jednoj kući na otoku Viru, kada se utopilo dijete, policija se u utorak oglasila priopćenjem.

Tako je utvrđeno da dijete u jednom trenu samo izašlo na balkon iz apartmana. Nedugo nakon toga, naišao je vlasnik kuće i izvukao dijete iz bazena u besvjesnom stanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija utvrđuju se okolnosti Tragedija na otoku Viru: Utopilo se dijete

Pročitajte i ovo Spašavanje na plaži - 1 porazne statistike U dijelovima Hrvatske čak 70 posto djece ne zna plivati: Stručnjakinja otkriva što morate učiniti da biste i službeno bili plivač

Na mjesto događaja pozvana je Hitna medicinska pomoć koja je pokušala reanimirati dijete, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Zadar gdje je preminulo, priopćeno je iz zadarske policije.

Obitelj kojoj se dogodila tragedija došla je na Vir na ljetovanje iz unutrašnjosti. Dječak je za nekoliko dana trebao proslaviti treći rođendan. 

"Velika je tragedija da im se dijete utopilo u bazenu i apeliram na svih nas da budemo odgovorniji kako bismo izbjegli ovakve situacije", rekao je načelnik Općine Vir Marin Radović za Zadarski.hr.

Kako je kazao, roditelji su bili u neposrednoj blizini, no očigledno samo trenutak bio je dovoljan da se trogodišnjaku nešto dogodi.

"U vrijeme kada se tragedija događala, majka je bila zauzeta sa drugo dvoje djece. Neovisno o tome, dozivala je trogodišnjaka, no on se nije odazivao i nastala je već panika", ispričao je načelnik.

"Dječaka sam ugledao u bazenu, obučenog. Izvukao sam ga za tren i pokušao na svaki način pomoći. Nije, nažalost bilo uspješno", bio je potresen vlasnik apartmana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene