Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udario dijete i pobjegao

VIDEO Šemperu određen istražni zatvor. Dječakova majka: "Ostaviti dijete da leži na livadi i uteći stvarno je dno"

Aktualno Galerija +0 Dalibor Šemper Galerija 1/1 >>
Dalibor Šemper izašao je u nedjelju poslijepodne iz zgrade Općinskog državnog odvjetništva.

Određen mu je istražni zatvor od 30 dana, doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan, koja se javila uživo u Dnevnik Nove TV s Markova trga.

Pročitajte i ovo Uhićenja zbog napada u Vukovaru Uhićeno pet osoba Svim napadačima iz Vukovara određen istražni zatvor Tučnjava u Vukovaru - 4 Izvijestila policija Istražni zatvor 23-godišnjaku koji je sa skupinom napao maloljetnike u Vukovaru: Istraga još traje

"Iz Vlade su već najavili da će ga razriješiti dužnosti, ako sam ne podnese ostavku, a i to je jedna od mogućnosti. On je državni službenik pa se na njega odnosi i Zakon o državnim službenicima", izvijestila je Buljan te dodala kako taj zakon podrazumijeva i institut udaljavanja s dužnosti.

To se obično događa u dva slučaja, dodaje Buljan, kada institucije podignu kaznenu prijavu i kod teške povrede dužnosti - kada na neki način našteti interesima službe.

Tijekom udaljenja iz službe, a dok traje postupak, Šemper ima pravo primati 60% svoje plaće, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV.

Nema opravdanja

Daliboru Šemperu, predstojniku ureda potpredsjednice Vlade Anje Šimprage, određen je istražni zatvor u trajanju od 30 dana zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći.

Šimpraga je za Novu TV potvrdila kako će pokrenuti postupak razrješenja s dužnosti. Poručuje i da su kontaktirali dječakovu obitelj kako bi izrazili žaljenje - jer za takvo nešto nema opravdanja.

"Osumnjičeniku je određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana radi otklanjanja koluzijske i teracijske opasnosti i to je sada prvostupanjska odluka suca istrage. Ima on pravo žalbe i državno odvjetništvo u roku 3 dana", kazala je sutkinja Županijskog suda u Karlovcu, Elma Kaleb Mamić.

Određivanje istražnog zatvora zatražio je DORH  zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Dalibora Šempera sumnjiče da je petak u večernjim satima pod utjecajem alkohola osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake u mjestu Štikada naletio na dijete. Ozlijeđenom djetetu nije pružio pomoć nego je pobjegao smjesta nesreće. 

Šemper je predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Anje Šimpraga koja je odmah najavila da će razriješiti s dužnosti. 

Ozlijeđeni dječak danas je stabilno, a njegovi roditelji ispričali su detalje slučaja koji je šokirao Hrvatsku. Dječak se igrao sa svojom sestrom i sestričnom na odvojku lokalne prometnice s glavne ceste Gračac-Gospić.

"Možda pedesetak metara od naše kuće. Kćer koja je bila s njim mi je ispričala da je auto doletio, da je presjekao traku, udario u prometni znak i pokupio maloga. Svo troje su bili jedno pored drugoga, njih dvije su se valjda nekako izmaknule, on nije uspio. Vozač je zavrludao i samo nastavio prema Gospiću. Veli kćer da je vikala za njim da stane, ali je samo ubrzao dalje. Čula sam da su ga zaustavili neki dečki, nadam se da ću im se uspjeti zahvaliti", ispričala je dječakova majka za Jutarnji list.

Kazala je i da ju je jučer nazvala Anja Šimpraga. "Ona se ispričala, ali nije ona vozila, nije ona ništa kriva. I on je čovjek od krvi i mesa, i ja sam vozač, takve stvari se događaju, ali nikako nije trebao pobjeći, ostaviti dijete da na livadi leži i uteći je stvarno dno."

Nakon udara, začuo se snažan dječji vrisak. Toliko užasan da su se oni i susjedi sa svih strana zaletjeli prema cesti i mjestu događaja.

Što su još rekli pročitajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene