Završio Ultra Europe festival (Foto: Ivo Cagalj/Borna Filic/PIXSELL) - 14
Završio Ultra Europe festival (Foto: Ivo Cagalj/Borna Filic/PIXSELL) - 14

Policija je zaplijenila 1100 komada ecstasyja, 73 tablete MDMA, 92,5 grama MDMA, 13 tableta amfetamina, 79,8 grama amfetamina, 253,4 grama marihuane, 34,1 grama kokaina, 12,5 grama hašiša i 1,7 grama ketamina.


Uoči javnoga okupljanja "Ultra Europe 2016", tijekom njegovoga trajanja od 15. do 18. srpnja, kao i nakon završetka, nisu zabilježeni sigurnosno značajni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i oštećenja imovine, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Privedeno je ukupno 296 osoba, od kojih 189 stranih i 107 hrvatskih državljana, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Protiv osam osoba je podnesena kaznena prijava, i to zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Oduzeto je sveukupno ukupno 1100 komada ecstasyja, 73 tablete MDMA, 92,5 grama MDMA, 13 tableta amfetamina, 79,8 grama amfetamina, 253,4 grama marihuane, 34,1 grama kokaina, 12,5 grama hašiša i 1,7 grama ketamina. Naplaćene su kazne u ukupnom iznosu od 588.596 kuna.

Povoljno stanje sigurnosti prije, za vrijeme i tijekom trajanja festivala, rezultat je višemjesečne pripreme za navedeni događaj, koja se intenzivirala kako se približavao datum održavanja Ultre, uz angažman većega broja policijskih službenika, posebice uoči i tijekom trajanja festivala.

U tom periodu poduzet je niz preventivnih radnji, u cilju pravovremenog prepoznavanja i suzbijanja kažnjivih ponašanja i situacija koje potencijalno mogu ugroziti sigurnost građana i posjetitelja festivala.

U odnosu na suzbijanje zlouporabe droga, a o čemu je javnost već izvješćena, policijski službenici su od 1. do 14. srpnja, uoči javnog okupljanja proveli više kriminalističkih istraživanja, te su protiv osam osoba podnesene kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "neovlaštena proizvodnja i promet drogama", dok je u sklopu jednog od navedenih kriminalističkih istraživanja, pronađeno oružje i streljivo.