Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pale i kaznene prijave

Ultra Europe 2016: Privedeno je 296 osoba, uglavnom zbog droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je zaplijenila 1100 komada ecstasyja, 73 tablete MDMA, 92,5 grama MDMA, 13 tableta amfetamina, 79,8 grama amfetamina, 253,4 grama marihuane, 34,1 grama kokaina, 12,5 grama hašiša i 1,7 grama ketamina.

Uoči javnoga okupljanja "Ultra Europe 2016", tijekom njegovoga trajanja od 15. do 18. srpnja, kao i nakon završetka, nisu zabilježeni sigurnosno značajni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i oštećenja imovine, objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Privedeno je ukupno 296 osoba, od kojih 189 stranih i 107 hrvatskih državljana, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Protiv osam osoba je podnesena kaznena prijava, i to zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Oduzeto je sveukupno ukupno 1100 komada ecstasyja, 73 tablete MDMA, 92,5 grama MDMA, 13 tableta amfetamina, 79,8 grama amfetamina, 253,4 grama marihuane, 34,1 grama kokaina, 12,5 grama hašiša i 1,7 grama ketamina. Naplaćene su kazne u ukupnom iznosu od 588.596 kuna.

Povoljno stanje sigurnosti prije, za vrijeme i tijekom trajanja festivala, rezultat je višemjesečne pripreme za navedeni događaj, koja se intenzivirala kako se približavao datum održavanja Ultre, uz angažman većega broja policijskih službenika, posebice uoči i tijekom trajanja festivala.

U tom periodu poduzet je niz preventivnih radnji, u cilju pravovremenog prepoznavanja i suzbijanja kažnjivih ponašanja i situacija koje potencijalno mogu ugroziti sigurnost građana i posjetitelja festivala.

U odnosu na suzbijanje zlouporabe droga, a o čemu je javnost već izvješćena, policijski službenici su od 1. do 14. srpnja, uoči javnog okupljanja proveli više kriminalističkih istraživanja, te su protiv osam osoba podnesene kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "neovlaštena proizvodnja i promet drogama", dok je u sklopu jednog od navedenih kriminalističkih istraživanja, pronađeno oružje i streljivo.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene