Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci spasili stvar

Privedena još dvojica piromana, ukupno uhvaćena četvorica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je privela ukupno četvoricu piromana koji su osumnjičeni za potpaljivanje požara diljem Hrvatske.

Policija je danas prvo uhitila dvojicu piromana za koje se pretpostavlja da su u proteklih nekoliko dana u više navrata izazvali požare otvorenih prostora.

Pročitajte i ovo U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil Uhićeni radnici na Čiovu - 3 Buktinja na otoku Vjeruje se da ova snimka pokazuje trenutak izbijanja požara na Čiovu: "Normalna osoba to ne može napraviti." Stručnjak pojašnjava kako djeluju piromani

Muškarca starog 64 godine, s benkovačkog područja, policija sumnjiči da je na području Nadina, Biljana i susjednih mjesta, u četiri navrata izazvao požare na otvorenom prostoru u kojima su osim trave i niskog raslinja oštećeni maslinici i vinogradi više vlasnika.

Slijedi kaznena zbog kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom predan pritvorskom nadzorniku, za što je predviđena zatvorska kazna u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina.

>> Pilot kanadera VIDIO muškarca kako potpaljuje vatru tijekom gašenja požara!

Dovršena je i kriminalistička istraga nad 51-godišnjakom iz Zadra, kojeg se sumnjiči da je u nedjelju u popodnevnim satima području Kneževića u Slivnici izazvao požar na otvorenom prostoru. Njega se također sumnjiči da je tijekom kolovoza izazvao i još dva manja požara na istom području, izvijestila je policija.

Podsjetimo, upravo na tom požarištu pilot kadadera tijekom gašenja požara, vidio je muškarca kako potpaljuje vatru.

I protiv njega slijedi prijava zbog kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom kao i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Iz PU splitsko-dalmatinske doznajemo da su priveli još dvojicu dvojicu osumnjičenika za potpaljivanje požara u Kaštel Starom. Radi se o jednom maloljetniku i o jednom 18- godišnjakom, koji su za vrijeme požara u Rudinama pokušali proširiti površinu zahvaćenu vatrom. Na svu sreću, kanader se našao iznad površine koju su mladići pokušavali zapaliti i uspio na vrijeme spriječiti moguću tragediju koja bi se dogodila ukoliko bi se oba požara spojila.

Protiv optuženika je dovršena kriminalištička obrada, te je podignuta optužnica za ugrožavanje života opće opasnom radnjom i djelom Državnom odvjetništvu za mladež u Splitu, gdje su mladići prevezeni. Sada je na Državnom odvjetništvu odluka o optužnici protiv dvojice piromana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene