Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Mučni prizori u Splitu

Slaže se mozaik nezapamćenog zločina: Napadača je htjela napustiti, on se brutalno osvetio

Naciju je potresla vijest o ubojstvu žene u Splitu. Oko 15 sati bivši je partner u trgovini ubo ženu nožem. Preminula je u bolnici.

Danas je u trgovini u Splitu muškarac nožem zadao više ubodnih rana djelatnici, njegovoj bivšoj partnerici, koja je preminula u bolnici.

Splićani su šokirani, a nad napadačem se odvija kriminalističko istraživanje. Djelatnici trgovine su ispred zapalili svijeće za svoju stradalu kolegicu.

"Nisam mogla vjerovati kad sam pročitala, tu dolazim svaki dan kupovati i stvarno sam se šokirala", rekla je stanovnica.

"Grozno, što drugo reć. Malo sam se naježio jer ne ide mi to u glavu da takvih ljudi ima", komentirao je stanovnik Splita.

Reporterka Sofija Preljvukić u Splitu je pratila ovaj događaj i razgovarala je s policijom. "Riječ je o trgovini poznatog trgovačkog lanca koji se nalazi u Poljičkoj ulici u Splitu. Muškarac je oko 15 sati naoružan nožem ušao u trgovinu, napao djelatnicu - ženu od nekih 40-ak godina. Ranjena je krvarila do dolaska Hitne pomoći. Bila je toliko malaksala da je u bolnici i preminula. Čini se da je riječ o bivšim partnerima, htjela je napustiti muškarca. Imaju i zajedničko dijete", ispričala je Preljvukić.

Izgleda da se on odlučio osvetiti na najnemilosrdniji mogući način - ubojstvom. Nakon što je došla policija nastavljen je očevid. Za svaku pohvalu je rekacija građana u trenutku napada - oborili su napadača na tlo i zadržali ga do dolaska policije.

"Muškarca su zadržali u prodavaonici do dolaska policije i odmah je uhićen i priveden u službene prostorije policije u ovom trenutku se provodi očevid kojim rukovodi dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika. Nad uhićenim muškarcem je u tijeku kriminalističko istraživanje, po završetku imat ćemo više okolnosti o ovom kaznenom djelu", rekla je Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Detalji zločina u Splitu FOTO Nasmrt izbo partnericu u trgovini, svemu je prethodila svađa. Svjedoci u šoku: "Nešto je vikao i izvukao nož"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napadač priveden Užas u Splitu: Ušao u trgovinu i nožem izbo djelatnicu, preminula je u bolnici - ''Ubo ju je više puta, nerazgovjetno je vikao''

Forenzičari su odradili svoj dio posla, izuzeli su sve što im je bilo potrebno iz trgovine. Također, policija će pregledati sve nadzorne kamere koje se nalaze u trgovini.

"U svakom slučaju šokantno za građane, međutim ovakve stvari se događaju. Meni je žao što se dogodilo u Splitu, ali događa se i diljem Hrvatske. Prošle godine na razini Hrvatske je počinjeno 36 ubojstava, od toga 19 žena. Dakle ubijeno je 19 žena, u tom broju dakle 19 žena, njih 14 je bilo djela femicida, dakle muškaraca s kojima su bile u bliskim odnosima. Dakle nažalost takve stvari se događaju, to su otprilike brojevi", rekao je stručnjak za sigurnost, Tonći Prodan.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene