Obavijesti Video Pretražite Navigacija
više ozlijeđenih

FOTO Stravična nesreća na A1: Sudarila se tri automobila, jedna osoba poginula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U teškoj prometnoj nesreći na autocesti A1 kod čvora Novigrad na Dobri u smjeru Zagreba sudarila su se tri vozila. Jedna osoba je poginula. U poslijepodnevnim satima završen je očevid.

Na autocesti A1 kod čvora Novigrad na Dobri u smjeru Zagreba dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a sedmero ozlijeđenih završilo je u bolnici.

Kako je izvijestila policija, poginuo je 46-godišnji Slovak.

U sudaru koji se dogodio oko 10:30 sudjelovala su tri osobna vozila - slovenskih, slovačkih i srbijanskih registracija. Promet autocestom u smjeru sjevera (Zagreba) bio je obustavljen te se na čvoru Novigrad na Dobri preusmjeravao na cestu D-6 (Netretić - Karlovac - Zagreb).

Od 13:25 promet je pušten jednim trakom. HAK je u 14:05 izvijestio da je kolona između čvorova Bosiljevo I i Novigrad u smjeru Zagreba bila duga sedam kilometara.

Hrvatski autoklub izvijestio je oko 12 sati da je kolona na autocesti u smjeru Zagreba duga 10 kilometara. Sat vremena kasnije HAK je javio da se kolona smanjila za jedan kilometar te je iznosila devet kilometara.

Nakon završetka očevida u poslijepodnevnim satima, promet je normaliziran, ali se u oba smjera vozi usporeno.

Iz HAK-a su u 16:12 sati izvijestili da su mjestimične kolone između vijadukta Dobra i odmorišta Draganić u smjeru Zagreba. Povećana je gustoća prometa između naplate Lučko i čvora Zadar II, povremeno u oba smjera. Na naplatama Lučko kolona je jedan kilometar, a na Demerju u smjeru Zagreba dva kilometra.

  Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jedna osoba poginula Policija objavila detalje tragične nesreće na Istarskom ipsilonu: "To je jedan od najtežih prekršaja koje vozač može napraviti"

Očevidom je rukovodio zamjenik ŽDO-a Bruno Kolaković.

Hrvatske autoceste izrazile su sućut obitelji stradale osobe, a svim ozlijeđenima zaželjele brz oporavak. Mole korisnike kojima je cilj putovanje prema Zagrebu da, ako su u mogućnosti, ne kreću na put dok se situacija na autocesti ne stabilizira kako se ne bi stvarali zastoji i dodatne kolone vozila u prilazu naplatnim postajama te na samoj dionici.

Upozorile su da smo posljednjih dana svjedoci čestih prometnih nesreća te apeliraju na sve korisnike da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća, stoga se odgovornom vožnjom jedino može stići sigurno do cilja, podsjeća HAC.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene