Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LGBT tematska večer

Suzavac u noćnom klubu: "Ovo je nekad bila realnost u Zagrebu i opet se vraća"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija potvrdila je kako su u ranim jutarnjim satima primili dojavu o bacanju suzavca u klub pri čemu su ozlijeđene dvije osobe.

U 3:35 sati u noćnom klubu u Trnju, u Radničkoj cesti nepoznati počinitelj bacio je suzavac, potvrdili su za Dnevnik.hr u PU zagrebačkoj. U klubu su razbijena stakla i trenutačno policija ondje radi izvide.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Ilustracija, Miroslav Plišo Ne idu u pritvor Zaštitari swingerskog kluba pretukli sina poznatog odvjetnika, napadnuta i vozačica taksija. Pokušali i pucati na policajca, oglasio se otac

U ovom su događaju lakše ozlijeđene dvije osobe

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije s ozlijedama nakon bacanja suzavca. ''Na LGBT tematsku večer u Super Super klubu večeras je bačen suzavac'', napisala je korisnica Twittera Ana.

 

Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

''Pozivamo Vladu da javno i nedvosmisleno osude ovaj napad''

Zagreb Pride najoštirje osuđuje ovaj događaj te smatraju da se netrpeljivost ovako iskazuje, jer je prešutno dozvoljavaju i Vlada i društvo.

''To je rezultat eskalacije nasilja i mržnje kojem smo svjedoci i svjedokinje toga što se događa u društvu gdje zločini iz mržnje i nasilje prolaze bez ikakve javne, kaznene i političke odgovornosti. Pozivamo premijera Plenkovića, ministra Orepića i Vladu da javno i nedvosmisleno osude ovaj napad. Također pozivamo policiju da što brže i efikasnije procesuira napad'', rekla je Jelena Poštić, izvršna koordinatorica Zagreb Pridea.

''Prikupljamo svjedočanstva osoba koje su bile ondje, u strahu su, to im je bilo traumatično, svakako ćemo izaći s još informacija'', dodaje Poštić.

''Ovo je nekad bila realnost u zagrebu, a evo opet se vraća. To je pitanje cijele društvene klime. Nije usmjereno samo protiv LGBT populacije nego protiv svih koji su drugačiji'', zaključuje Poštić.

SDP osudio napad

SDP je najooštrije osudio napad. ''Svim LGBT osobama u Hrvatskoj želimo poslati jasnu poruku: Niste sami'', rekao je Bojan Glavašević na konferenciji za novinare sazvanoj povodom ovog događaja.

Premijeru Planekoviću postavio je pitanje želi li graditi Hrvatsku europskih vrijednosti, jer ako želi sada je vrijeme da to pokaže.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene