Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRAŠNE OZLJEDE

Tuga u udomiteljskoj obitelji u kojoj je neko vrijeme živjela zlostavljana djevojčica: "Bila je naša mezimica, obožavali smo je"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici u Klaićevoj bolnici bore se za život dvoipolgodišnje djevojčice koja je dovezena iz Nove Gradiške. Udomitelji kod kojih je živjela do studenoga prošle godine kažu da im je bila mezimica.

Stanje dvoipolgodišnje djevojčice, koja se s teškim ozljedama glave nalazi u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, i dalje je kritično.

Policijska uprava brodsko-posavska objavila je priopćenje o rezultatima krim-istraživanja kojim je utvrđeno da su roditelji djevojčicu zlostavljali.

Vijest o zlostavljanju djeteta šokirala je članove udomiteljske obitelji u kojoj je djevojčica živjela dvije godine.

"Bila su joj tri mjeseca kad je došla k nama i ostala je pune dvije godine. U kolovozu bi trebala napuniti tri. Bila je naša mezimica, obožavali smo je, vodili na more, uživali s njom i ona s nama, kao da je naše rođeno dijete. Ne možemo vjerovati, jednostavno ne možemo", kazao je udomitelj kod kojega je dvoipolgodišnja djevojčica živjela do prošlog studenoga.

"Preteško nam je bilo kad je otišla od nas", dodao je uz suze za Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Branko Medunić Dijete se bori za život Ravnatelj Centra otkrio u kakvom su stanju ostala djeca iz obitelji teško ozlijeđene djevojčice: "Gotovo sam siguran da smo učinili sve po propisima..."

"Što da vam kažem? Preteško nam je sve ovo. Eno, supruga samo plače, ne može izaći iz kuće", kazao je udomitelj i rekao da ni on nije imao nikakvih naznaka da bi roditelji mogli biti nasilni prema djetetu.

Opisao susrete djeteta i obitelji

"Dolazili su ovdje vidjeti malenu i ponašali su se normalno, nisam primijetio nešto čudno. Mama je bila uvijek emotivna pa bi i zaplakala, poigrala se s njom. Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo", opisao je susrete djevojčice i roditelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UŽASAN SLUČAJ Buljan Flander o zlostavljanoj djevojčici: "Stručnjaci trebaju odgovarati za propuste u slučaju da nisu zaštitili djecu i da su okrenuli glavu od dječje patnje"

"Mislim da je bila svjesna da odlazi. Supruga i ja smo se sakrili da nas ne vidi, nismo se pravo ni oprostili s njom, jer smo joj htjeli olakšati rastanak. Plakao sam kao malo dijete kad je otišla. Nakon toga smo se čuli nekoliko puta telefonom i jednom smo se vidjeli preko Skypea, ali nismo se viđali, jer joj nismo htjeli stvarati traumu i pomutnju", rekao je udomitelj.

"Bila im je mezimica"

Član šire obitelji kazao je kako ne može vjerovati da bi roditelji takvo što učinili djetetu.

"Bila je najveća mezimica u njihova četiri zida. On je čak prošlog ljeta krenuo za Njemačku. Našao je posao, tamo imamo i rodbinu.I kad se vratio doma, našao je posao u građevini. Nije se štedio da bi svojoj obitelji priuštio sve. Ne branim nikoga, ne znam kako su nastale ozljede na maleckoj, ali ako su doista oni pridonijeli ozljeđivanju, onda zaslužuju svaku osudu bez pogovora", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene