Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Trgovina ljudima

Nakon priče u Provjerenom: Policija kazneno prijavila muškarca koji je bolesnu ženu tjerao na prošnju, a potom joj uzimao sav novac

Aktualno Galerija Provjereno: Muškarac koji uzima novac prosjakinji - 3 Provjereno: Muškarac koji uzima novac prosjakinji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kaznena prijava protiv muškarca - 2 Kaznena prijava protiv muškarca - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kaznena prijava protiv muškarca - 1 Kaznena prijava protiv muškarca - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kaznena prijava protiv muškarca Galerija 1/4 >>
Reporteri emisije Provjereno danima su pratili ženu koju u kolicima čovjek dovodi u središte Zagreba, ona prosi, a on joj potom uzima sav novac.

Nakon objavljenog priloga, policija je obavila kriminalističko istraživanje 74-godišnjaka i predan je pritvorskom nadzorniku.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava za trgovinu ljudima, a gospođi u kolicima pomogao je Centar za socijalnu skrb.

Na pitanje zašto ženi uzima novac, muškarac je odgovorio da mu je to žena, da ju ne iskorištava, a novac joj uzima jer bi joj ga inače drugi uzeli.

"Sumnja se da je 74-godišnjak u točno neutvrđenom vremenskom razdoblju pa sve do 13. svibnja 2022. godine, iskorištavanjem teškog zdravstvenog stanja te uporabom odnosa ovisnosti i nadzorom nad 75-godišnjom članicom obitelji, prisilo je da prosi na području grada Zagreba. (...) Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu", navodi PU zagrebačka.

Cijeli prilog pogledajte OVDJE.

Bio u njezinoj blizini

U policiji navode da je 74-godišnjak ženu dovozio uglavnom sredstvima javnog prijevoza najčešće na trg u centru ili na trg u samoj blizini centra Zagreba te je ostavljao u invalidskim kolicima kojima se 75-godišnjakinja zbog narušenog zdravlja i teške pokretljivosti koristi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Određen istražni zatvor Tjerali ženu da prosi svaki dan u Zagrebu i daje im novac: Za manje od 700 isprošenih kuna bi je tukli

Pročitajte i ovo Krijumčarenje ljudi, ilustracija jednog još traže Četvero u istražnom zatvoru zbog krijumčarenja ljudi od BiH do Slovenije kroz Hrvatsku

Tada bi 75-godišnjakinja prosila novac od prolaznika, dok se 74-godišnjak nalazio u njezinoj neposrednoj blizini te joj povremeno prilazio i uzimao isprošeni novac koji je uzimao sebi.

Nakon dovršenog krim istraživanja 74-godišnjak je pritvoren dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, poručuju iz policije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene