Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Pleternice

Vozač automobila u kojemu su poginule djevojčice bio je pod utjecajem alkohola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vozač osobnog automobila u kojem su jutros oko 4:45 sati poginule dvije djevojčice u dobi od 15 godina bio je pod utjecajem alkohola, utvrdila je policijska istraga.

16:59 - Prometna nesreća dogodila se u mjestu Resnik četiri kilometra istočno od Pleternice. Zbog izazivanja prometne nesreće policija će protiv vozača podići kaznenu prijavu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena

Prema podacima policije kod vozača staroga 22 godine utvrđena je prisutnost 1,35 promila alkohola u krvi. Policija je očevidom utvrdila da je mladić zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor na VW Passatom požeških registarskih oznaka.

Automobil je najprije udario u zemljanu površinu, a potom u prometni znak i betonski stup javne rasvjete. U snažnom udaru vozila na mjestu su poginule dvije petnaestogodišnjakinje, a treća suputnica djevojka stara 20 godina i vozač u prometnoj nesreći zadobili su lakše ozljede.

08:52 - U ovoj nesreći još su dvije osobe ozlijeđene, od kojih je jedna zadržana na liječenju u požeškoj bolnici.

Prema riječima Ivane Radić, glasnogovornice Policijske uprave požeško-slavonske, Policija je dojavu o nesreći dobila oko 4:45 sati.

'U ovoj prometnoj nesreći nažalost dvije 15-godišnjakinje su smrtno stradale. Još dvije osobe su bile u vozilu, muška osoba starosti 22 godine i ženska osoba starosti 20 godina', rekla je glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Ivana Radić.

Policija utvrđuje okolnosti u kojima se dogodila ta teška nesreća.

Mještani Resnika koji su u nedjelju rano već bili budni, svjedoče da je automobil velikom brzinom jurio kroz mjesto. Vozač je na ravnom dijelu ceste izgubio nadzor nad vozilom, koje je pri slijetanju udarilo u betonski stup javne rasvjete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene