Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Unatoč najavama umirovljeni general Vladimir Zagorec nije iznosio obranu u slučaju nezakonite obnove vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera.


Sutkinja Rajka Tomerlin Almer ročište je odgodila do 16. srpnja nakon što je optuženi Šporer zatražio odgodu zbog teškog zdravstvenog stanja. Zagorec, koji izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog krađe dragulja iz Ministarstva obrane, od početka suđenja tvrdi da nije kriv niti po jednoj točki optužnice u postupku čije je ponovno pokretanje sam zatražio nakon što ga je Austrija izručila zbog 'slučaja dragulji'.

Vezani članci Slika nije dostupna Počelo suđenje Zagorcu za obnovu vikendice na trošak države Slika nije dostupna Zemaljski sud potvrdio odluku o izručenju Zagorca!

Tužiteljstvo tvrdi da je Šporerova vikendica uređena novcem Ministarstva obrane iz fonda za štete koje su počinile postrojbe HV-a, iako su kuću u ratnim akcijama uništile postrojbe tzv. SAO Krajine i JNA.

Nakon Zagorca i Šporera obranu bi u drugoj polovici srpnja trebali iznijeti i ostali optuženici - umirovljeni general Matko Kakarigi, njegov bivši pomoćnik u Upravi za graditeljstvo MORH-a Juraj Vojković te bivši pomoćnik direktora splitskog ACI-ja Leo Kuret. I oni su ranije kazali da se ne osjećaju krivima. Istraga o obnovi Šporerove vikendice u Novigradu blizu Zadra pokrenuta je prije deset godina. (Hina)