Obavijesti Video Pretražite Navigacija
užas na a4

VIDEO/FOTO Stravična nesreća: Poljski autobus sletio s autoceste, poginulo 12 putnika, više ozlijeđenih

Teška nesreća na A4: Sletio autobus, više poginulih, veći broj teško ozlijeđenih
Teška nesreća na A4: Sletio autobus, više poginulih, veći broj teško ozlijeđenih DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Teška nesreća na A4: Sletio autobus, više poginulih, veći broj teško ozlijeđenih Galerija 1/1 >>
Na autocesti A4 sletio je autobus poljskih registarskih oznaka. 12 osoba je poginulo u nesreći.

Poginulo je 11 ljudi u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 5:40, na autocesti A4 u smjeru Zagreba. Nešto kasnije, neslužbeno se doznaje da je preminula još jedna osoba.

"U tijeku je izvlačenje unesrećenih iz autobusa, radi se o teškoj prometnoj nesreći. Više osoba je smrtno stradalo, a više ih je ozlijeđeno, za sada još uvijek ne možemo govoriti o točnim brojevima", kazao je za DNEVNIK.hr glasnogovornik PU varaždinske Matko Murić.

U nesreći poginulo 12 osoba

MUP javlja da je u teškoj prometnoj nesreći poginulo 11 osoba.

Kasnije je preminula još jedna osoba.

Na mjesto nesreće stiglli su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved javlja reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

Dio ozlijeđenih iz teške nesreće kod Varaždina smješteni su u Kliničku bolnicu Dubrava.

Nakon 10 sati, za promet je otvoren jedan prometni trak, javlja MUP.

MUP je objavio broj Veleposlanstva Poljske za sve informacije o putnicima u autobusu. 

S ceste sletio autobus poljskih registarskih oznaka

Prema prvim informacijama varaždinske policije, na dijelu autoceste između  mjesta Jarek Bisaški i Podvorec sletio je autobus poljskih registarskih oznaka.

"Prema dosadašnjim informacijama u prometnoj nesreći je više osoba smrtno stradalo te je veći broj teško ozlijeđenih. Na mjestu događaja je uz policijske službenike PU varaždinske i PU zagrebačke angažirano više ekipa Zavoda za hitnu medicinu s područja Varaždinske županije i Zagreba, kao i više ekipa vatrogasaca iz obje županije", stoji u policijskom priopćenju. 

HAK javlja da je na autocesti A4 Goričan-Zagreb zbog prometne nesreće prekinut promet između čvorova Breznički Hum i Komin u smjeru Zagreba. Promet je preusmjeren i vodi se obilaznim pravcima.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Sikirevcima Naleti vozila i slijetanja s ceste FOTO Crni vikend na našim cestama: Više poginulih u nekoliko prometnih nesreća

Izrazi sućuti

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je u subotu s poljskim kolegom Mateuszom Morawieckim povodom prometne nesreće te u ime hrvatske vlade izrazio sućut obiteljima poginulih.

Plenković je na Twitteru objavio da je povodom nesreće razgovarao s poljskim kolegom. "U ime vlade izrazio sam sućut obiteljima poginulih, izvijestivši da su sve službe anagažirane i da se ozlijeđenima pruža pomoć", napisao je Plenković.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je u razgovoru sa svojim poljskim kolegom Zbigniewom Rauom sućut povodom tragične prometne nesreće, objavljeno je na Twitteru.

Glasnogovornik poljskog ministarstva vanjskih poslova potvrdio je za poljsku televiziju TVN24 da su "sve žrtve poljski državljani". "U ovom trenutku to možemo potvrditi", rekao je, te dodao da je "autobus varšavskih registarskih oznaka."

Grlić Radman je na Twitteru objavio da je u razgovoru s Rauom "iskazao nadu u brz oporavak unesrećenih", te naglasio da "nadležne službe pružaju svu potrebnu pomoć". "Hrvatski narod solidaran je s Poljskom i njenim građanima", napisao je Grlić Radman.  

Lani s ceste sletio autobus s Kosova

Krajem srpnja prošle godine na autocesti kod Slavonskog Broda u smjeru Lipovca s ceste je sletio kosovski autobus. U nesreći je poginulo deset osoba, 44 je ozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na križanju Radničke i Slavonske - 2 Nesreća u Zagrebu FOTO/VIDEO Produženi vikend im nije dobro počeo: Sudar dva automobila na Slavonskoj

Vozač koji je sjedio za volanom u trenutku nesreće je ispitan, iz državnog odvjetništva se doznaje da je priznao kako je u jednom trenutku zaspao. U autobusu je bilo petnaestero djece. Od njih je teže stradala jedna djevojčica.

Inače, najteže prometne nesreće autobusa na hrvatskim cestama, uz gore navedeni autobus s Kosova, su 14 poginulih i 22 ozlijeđenih u nesreći slovačkog autobusa na autocesti A1 u blizini Gospića 7. rujna 2008.

Potom osam poginulih i 44 ozlijeđena putnika u češkom autobusu, koji je 23. lipnja 2012. sletio s autoceste A1 i prevrnuo se.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene