Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Strava u Splitu: 60-godišnjak oko škola lijepio oglase za druženje pa više puta silovao maloljetnicu

Silovanje, ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL)
Silovanje, ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL)
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 60-godišnjeg muškarca zbog silovanja maloljetnice.

Splitski ŽDO u priopćenju navodi kako se muškarca tereti da je krajem 2020. i početkom 2021. godine, na više autobusnih stajališta na području Splita, pretežno u blizini obrazovnih ustanova zalijepio oglas kojim traži djevojku za druženje uz naknadu i na kojem je objavio broj svog mobilnog telefona.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Na taj mu se oglas, navode iz ŽDO-a, javilo dijete sniženog rasuđivanja, a on joj je potom, kako ga se tereti, tijekom dva tjedna poslao više SMS-ova te je potom uz prijetnje silovao. Zlostavljanje se nastavilo: "Nakon što se ona odbila sastati s okrivljenikom, tereti ga se da je, u cilju da kod nje izazove strah, zaprijetio joj da će nauditi njoj bliskoj osobi i u dva navrata počinio navedeno kazneno djelo", navode u ŽDO-u.

Predloženo je da se protiv muškarca produlji istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti zločin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene