Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Macron u Hrvatskoj

Terina od prepelice, janjeća koljenica i šnenokle: Doznajemo što je u Zagrebu servirano predsjedniku države - gastronomske sile

U službenom posjetu u Hrvatskoj boravi francuski predsjednik Emmanuel Macron. Vijest dana je potpisivanje ugovora za kupnju borbenih aviona, no nisu zanemarivi ni popratni događaji, ni pikanterije.

Poput podsjećanja zamišljenog Macrona da se nakon fotografiranja mora i rukovati sa Zoranom Milanovićem ili pak divljenja nad preletom francuskih borbenih aviona iznad Zagreba. 

Pročitajte i ovo Crveni trg, Moskva - 2 sporne izjave Ruski obavještajci su bijesni, njihov šef ogorčen zbog Macrona: "Guraju svijet na rub nuklearnog rata" Emmanuel Macron Ima jasan stav Macron žestoko kritizirao zapadne saveznike: "Nemojte biti kukavice, povijest će vas pamtiti"

Društveni kroničari žale što sa Macronom nije došla i francuska prva dama, čije odjevne kombinacije pomno prate i uglavnom hvale, modni kritičari. 

No i bez Brigitte Macron, danima će se pričati o povijesnom posjetu, pretresat će se detalji, mnoge zanima i što od hrane je servirano predsjedniku države s jednom od najprepoznatljivijih i najbogatijih gastronomskih ponuda na svijetu. 

Na radnom ručku Macronu su ponuđene terina od prepelice, sa pečenom rajčicom i torticom od poriluka, kremasti rižoto sa tartufima te listićima paškog sira.

Zatim janjeća koljenica s kremom od celera, zapečenim krumpirom s ružmarinom te umakom od začinskog bilja.

Za desert su posložene šnenokle s kremom od vanilije i marmeladom od šumskog voća i mente. 

Svaki slijed pratilo je odgovarajuće vino, od pjenušca Tomac Diplomat Extra Brut do desertnog vina Bodren Cuvée iz 2017.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene