Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili i video uhićenja

Policija otkrila detalje velike akcije uhićenja Ivana Božića: "To će mu biti otegotna okolnost"

Na konferenciji za medije PU splitsko-dalmatinske otkrivene su nove informacije o uhićenju osumnjičenog za napad na policajca.

Nakon što je bježao dan i pol, splitska policija jučer nešto prije 17 sati uhitila je Ivana Božića, koji je u centru Splita u noći na srijedu namjerno autom oborio policajca i teško ga ozlijedio.

Pročitajte i ovo Trojica muškaraca osumnjičenih za silovanje blogerke Užas u Indiji Grupno silovali blogericu: Uhićena preostala četiri osumnjičenika Ilustracija Uhićen upravitelj Otrovali se u indijskom restoranu: Gosti su pljuvali krv i vrištali od boli

Zajedno s još četvero ljudi, Božića su uhitili u kući u Solinu, u blizini trgovačkog centra. Policija je izvijestila da su skupinu uhitili uz uporabu sredstava prisile. 

Jučer nisu iznosili previše informacija, a detalje uhićenja na konferenciji za medije otkrio je danas načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić.

"Nakon događaja u 00:50, 30. studenog krenuli smo u potragu i provođenje izvida. Prvo je trebalo identificirati vozilo pa počinitelja. Raščistiti što se uopće dogodilo", počeo je kronologiju.

"Jučer u 16:40 u kući na području Solina zatekli smo 29-godišnjaka", rekao je. Na teret mu se stavlja kazneno djelo pokušaja ubojstva policijskog službenika. Pregledano je 30-ak objekata. Privedene su još četiri osobe, koje se dovode u vezu s kaznenim djelima pomaganja počinitelji, među njima i žena koja je privedena zbog ometanja javnog reda i mira jer se "na neprihvatljiv način obraćala policajcima".

Što su radili ostali uhićeni

"Tijekom dana će se završiti krim istraživanje i počinitelja pokušaja ubojstva i razjasniti uloga ostalih", kazao je. Poslije ide privođenje pritvorskom nadzorniku i odluka državnog odvjetnika. 

"To su osobe koje smo zatekli na mjestu gdje i počinitelja. Njihovu ulogu ćemo rasvijetliti tijekom istraživanja", odgovorio je Marendić na pitanje jesu li uhićeni pomagali osumnjičenom. 

"Mislim da je to oduzimanje nepravomoćno i sigurno je to otegotna okolnost ako se to potvrdi", odgovorio je na pitanje je li istina da je Božić vozio bez vozačke dozvole. 

Šef splitske policije imao je potrebu ispričati se zbog gužvi.

"Prvi dan je potraga bila značajno šira. Imali smo i blokade ceste prema Dugopolju, postupanja u Splitu na nekoliko lokacija... Ispričavam se i svim građanima koji su imali problema u prometu. Ali zaista se radilo o postupanju koje se moralo provesti. Kazneno djelo smo razriješili u interesu javnosti, žrtve, ali i počinitelja i njegove obitelji", dodao je. 

O jučerašnjoj konferenciji za medije

"Ja bih volio da sve bude gotovo do Dnevnika. Jučer smo sazvali konferenciju u 16:30 i pričali da je potraga u tijeku, a u 16:40 smo ga uhitili. Nije naša glasnogovornica nije to znala", rekao je je o jučerašnjoj konferenciji, sazvanoj u 16:30, na kojoj se pričalo kako se potraga nastavlja, da bi se nešto prije 17 sati doznalo da je Božić uhićen u 16:40.

"To je bila presica koju smo planirali. Mi sigurno nismo planirali minutu kad ćemo ga uhititi", dodao je.

"Konferencija nije bila sazvana da vam se objavi uhićenje. Poslušali smo sugestiju nekih medija da održimo konferenciju jučer. U tom se vremenu mijenja situacija", pričao je, ali novinari su inzistirali zašto se na presici nije objavilo da je Božić uhićen. 

Antonela Lolić, koja je jučer i držala konferenciju, rekla je da, kada se i uhićenje dogodi, na terenu moraju obaviti još neke stvari kako bi se u javnost izašlo s točnom i provjerenom informacijom.

Pročitajte i ovo Ivan Božić Borio se za život Načelnik policije posjetio kolegu u bolnici: Opisao mu je kako ga je ozlijedio odbjegli vozač

Pročitajte i ovo Gužve na cesti prema Sinju OPSADNO STANJE U DALMACIJI Drama se nastavlja: Policija potragu proširila na još jednu županiju, otac ima poruku za bjegunca

"Sazvali smo konferenciju kako bismo udovoljili nekim medijima. Cijeli dan smo komunicirali", objasnila je. 

Policijski službenik ima jako teške ozljede, ali se dobro oporavlja. Marendić je naglasio vrhunski posao liječnika.

Ovako je izgledalo uhićenje

Neposredno prije konferencije za medije, policija je objavila i snimku uhićenja. Kako je sama akcija tekla, čitajte OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene