Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S dva metka u prsa kasno popodne pred kućnim je pragom ubijen 44- godišnjak iz Mravinaca kod Solina, potvrdila je to splitska policija.


Muškarca, umirovljenog branitelja i oca četvero djece, nakon verbalne je svađe ubio 49-godišnjak, a ne 19-godišnjak, kako je popodne izvijestila policija.

Vezani članci Vjekoslav Bakašun - 1 U 91. godini ide po još jedan mandat, a na drugom kraju Hrvatske najmlađu listu čine kandidati koji nisu napunili ni 20 godina: "Politike se ne bi trebali bojati" Unuk Kerumove sestre na izborima u Solinu - 5 Obitelj ide na izbore: Unuk Kerumove sestre kandidira se za gradonačelnika Solina

Neslužbeno se na terenu doznaje da je motiv ubojstva parkirno mjesto, ali kako se doznaje, dvojica su se muškaraca često svađala zbog prolaza pred kućom 44-godišnjaka. Navodno je 49-godišnjaku smetala velika lončanica za cvijeće koja mu je priječila da ispred svoje kuće tim putem dođe autom.

O tim razlozima ubojstva policija još ništa službeno nije željela govoriti jer na mjestu ubojstva još uvijek traje očevid koji obavlja dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu Mlađan Prvan. S njim su na teren izišli patolog Antonio Alujević i zamjenica Županijskog državnog odvjetništva Marina Matušan. Patolog Alujević novinarima je kratko potvrdio kako je muškarac ubijen s dva metka u prsa.

Nakon verbalne svađe između dvojice muškaraca stariji je otišao kući po pištolj, a mlađi po sjekiru, no upotrijebio ju je tek nakon što je pogođen s dva metka. Ozlijedio je svog ubojicu, a potom kao pokošen pao na pod, kažu svjedoci.

>> Nakon svađe ubio susjeda

Nakon što je ubio susjeda 49-godišnjak je otišao pred svoju kuću, naslonio se na automobil i tamo dočekao policiju. Predao im se bez otpora.

U Mravince su zajedno s policijom stigle i njihove kolege iz Specijalne policije koji su pretražili stan 49-godišnjaka u kojem se, kako se moglo čuti na terenu, nalazi veća količina oružja. Sutra bi se trebalo znati nešto više o okolnostima cijelog slučaja, poručila je policijska glasnogovornica. (Hina)