Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminuo u bolnici

Doznajemo detalje: Određen istražni zatvor roditeljima preminulog dječaka u Puli, oglasio se i DORH

Aktualno Galerija Roditelji iz Pule - 5 Roditelji iz Pule - 5 Foto: DNEVNIK.hr Roditelji iz Pule - 4 Roditelji iz Pule - 4 Foto: DNEVNIK.hr Roditelji iz Pule - 2 Roditelji iz Pule - 2 Foto: DNEVNIK.hr Roditelji iz Pule - 1 Roditelji iz Pule - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Privođenje roditelja iz Pule Galerija 1/5 >>
Roditelji nedavno preminulog dječaka iz Pule dovedeni su pred suca istrage Županijskog suda u Puli. Određen im je istražni zatvor.

Zbog zanemarivanja u Puli je umro 15-godišnji dječak, vijest je koja je šokirala cijeli grad. Pulski gimnazijalac je umro u pulskoj bolnici od posljedica višemjesečne bolesti, kroničnog dijabetesa i vjerojatno upale pluća.

Roditelji su nakon dovršene krim obrade dovedeni u subotu u prijepodnevnim satima pred suca istrage Županijskog suda u Puli. S njima su bili i odvjetnici određeni po službenoj dužnosti.

Određen im je istražni zatvor.

"Sutkinja istrage odredila je istražni zatvor i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. On će trajati dok se ne ispitaju svjedoci. To je sve što vam mogu potvrditi, zbog tajnosti postupka vam nikakve druge daljnje informacije ne mogu davati", kazao je odvjetnik majke preminulog dječaka Siniša Milevoj.

Oglasio se i DORH

Županijsko državno odvjetništvo u Puli je u petak provelo prvo ispitivanje 45-godišnje državljanke RH i 42-godišnjeg državljanina RH te je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv oboje.

Okrivljenici tijekom ljeta 2021. godine pa do 29. rujna 2021. u Puli, kao roditelji 15-godišnjeg djeteta, svjesni da je dijete lošeg zdravstvenog stanja, nisu za njega tražili liječničku pomoć, olako držeći da neće nastupiti djetetova smrt, priopćeno je iz državnog odvjetništva.

45-godišnjakinja je pozvala hitnu medicinsku pomoć 29. rujna 2021. koja je prevezla dijete u Opću bolnicu Pula, ali je dijete uslijed teškog zdravstvenog stanja i nepravovremenog liječenja preminulo.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je prijedlog sucu istrage za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.
 

Dojava stigla iz pulske bolnice

Prije tri dana u policiju iz pulske opće bolnice stigla je dojava da je preminulo dijete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DJELA, A NE RIJEČI U Hrvatskoj su svima puna usta djece, a zamalo ih neće tko imati liječiti: ''Prijeti potpuno urušavanje sustava primarne pedijatrijske zaštite''

Izvidima je utvrđeno da je dijete umrlo od posljedica zanemarivanja i nebrige o njegovom zdravlju. Neslužbeno se doznaje da je dijete je imalo dijabetes koji nije adekvatno liječen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HOROR U ZADRU Mamili dijete u kombi pa trčali za njim: Ono se spasilo bijegom u kafić, policija još traži dvojicu muškaraca

Roditelji nisu otprije poznati Centru za socijalnu skrb, no nakon ovog događaja im je oduzeto troje maloljetne djece.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene